Jasno
13°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
RECENZIA: ZZ TOP – A Tribute from Friends
Zdielať na

RECENZIA: ZZ TOP – A Tribute from Friends

Wyclef Jean, Nickelback, Steven Tyler, Jonny Lang a ďalší populárni interpréti zložili hold a svoju úctu kapele troch bradáčov, ktorých každý pozná ako ZZ Top.

Áno, vidíte dobre – aj slávni muzikanti milujú iných muzikantov. A tak sa stalo, že najlepšie a najznámejšie hity troch Texasanov dostali úplne nový rozmer. Na kompilácii s príznačným názvom A Tribute from Friends, čiže Pocta od priateľov, sa jedenásť muzikantov rozhodlo zahrať a zaspievať bradaté songy vo svojich vlastných verziách.

Stále niečo nové

V každej zo skladieb na albume nájdete čosi nové, čosi, čo tam predtým nebolo, no v novej úprave to dáva piesni úplne iný šmrnc. Každý z "priateľov“ sa totiž pokúsil urobiť vybratú pieseň po svojom, nenapodobňovať už tak dosť svojský a originálny štýl ZZ Top. Ten však ostáva stále zachovaný.

Mix rôznych štýlov...

Na tomto albume sa stretli zástupcovia rôznych hudobných žánrov, rôznych vekov a rôznych ideálov. Nečudujte sa preto, ak zrazu v klasike od ZZ Top začujete syntezátor, do ucha sa vám vkradnú rytmy reagge či grunge. Je to tam. No nechýbajú ani typické gitarové rífy a sóla, bez ktorých by ZZ Top, neboli ZZ Top. Vydáva Universal Music

noviny.sk, ISIFA, Universal Music

Súvisiace články

Najčítanejšie