Polojasno
25°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
RECENZIA: Leonard Cohen - Old Ideas
Zdielať na

RECENZIA: Leonard Cohen - Old Ideas

Keď sa povie Leonard Cohen, každému sa vybavia nádherné piesne plné emócií, vyznaní, túžob. Keď sa povie Leonard Cohen, zložia pomyselný klobúk tí, ktorí vedia, že má za sebou viac ako šesťdesiat rokov trvajúcu kariéru.

Keď sa v roku 2012 povie Leonard Cohen, mali by ste sa poobzerať po jeho novučičkom albume s názvom Old Ideas. Dlhých osem rokov trvalo, kým charizmatický spevák pripravil, nahral a naspieval desať zbrusu nových skladieb. Dokonca aj obal vyšiel spod jeho rúk! Je to od začiatku do konca jeho dieťa.

Zimomriavkový album

Presne tak, ako sme u Cohena zvyknutí, aj tento album je zimomriavkový. Pokojné melódie iba nežne podfarbujú Leonardov nezameniteľný hlas. Aj v sedemdesiatichsiedmych rokoch má tento pán stále energiu, iskru a drive. Bez problémov zvláda všakovaké hudobné žánre – jazz, folk, country – aj tie začujete na tomto albume.

Obrazy plné farieb a pocitov

Ak neovládate angličtinu, prídete o tretí rozmer, ktorý Cohen na albume má. Významy slov, viet, refrénov sa dostávajú pod kožu a v mysli vykresľujú obrazy plné farieb a pocitov. Ak aj neovládate angličtinu, oplatí sa vypočuť. Určite nájdete moment, ktorý vás osloví. Vydáva SONY

ISIFA/noviny.sk

Súvisiace články

Najčítanejšie