Jasno
17°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Neviete, čo na seba? Stačia vám záclony, handry...
Zdielať na

Neviete, čo na seba? Stačia vám záclony, handry...

Nemám si, čo obliecť! Túto dilemu rieši každé ráno 95 percent ľudí. Oblečenie v skrini sa nám zdá nepoužiteľné, nepohodlné, staré. Nemáte peniaze na obmenu šatníka? No nevadí. Práve na tom postavila svoju kariéru nórska módna návrhárka. Tu je zopár trikov.

"Som uponáhľaná, preto sú mojimi najlepšími priateľmi nožnice. Všetko si nastrihám, zošijem a hotovo. Podobne to robia aj hudobníci - tiež zmiešajú všetko dokopy a vytvoria niečo nové," vysvetlila návrhárka Charlotte Nilsenová. Vraj je to taký hokus-pokus.

Revolúcia ako inšpirácia

Ak ani vy neviete, čo máte robiť so starým oblečením, prípadne s handrami, záclonami a inými látkami, možno vás bude inšpirovať. 

"Mňa inšpirovala revolúcia pôvodného domorodého obyvateľstva zo 70 a 80-tych rokov. Strýko vtedy tiež bojoval za náš ľud tým, že držal hladovku," vysvetlila Charlotte.

Modelky krv a mlieko

Návštevníci prehliadky sa kochali hneď štyrmi rôznymi tvorbami. Kožušinovo-pletené variácie upútali najmä pre mrazivé počasie, jemné transparentné materiály zasa volali za slnkom. Zaujímavé boli aj modely Anne Berit Anti, ktorá pôvodným vojenským materiálom dodala nový ženský tvar a nádych.

Okrem šiat upútali aj modelky. Vychudnuté krásky by ste tu nenašli. Dievčatá typu krv a mlieko ovládli mólo a nikto z nich nevedel spustiť oči. 

"Keď som vlani promovala v Osle hovorila som svojím učiteľom, že chcem, aby moje modely predvádzali dievčatá ako som ja. My Samiovia nie sme vysokí a mnohí ani najchudší. Netúžim po tom, aby moje šaty predvádzali typické modelky," dodala návrhárka.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie