Jasno
10°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Speváčka Adele (23) kraľovala Brit Awards. Ukázala prostredník
Zdielať na

Speváčka Adele (23) kraľovala Brit Awards. Ukázala prostredník

Anglická hviezda Adele na domácej pôde ovládla udeľovanie Brit Awards. Rodáčka z Tottenhamu triumfovala v kategórii Britská speváčka a tiež v najprestížnejšej kategórii Britský album za druhú štúdiovku 21.

Ukázala prostredník

Jej ďakovnú reč po prevzatí druhej menovanej ceny od Georgea Michaela nečakane prerušil moderátor galavečera - anglický herec, moderátor a televízny scenárista James Corden. Speváčka na to zareagovala vztýčeným prostredníkom.

Adele ziskom šiestich zlatých gramofónikov nedávno kraľovala na udeľovaní cien Grammy a svoju dominanciu na svetovej scéne teda potvrdila aj v utorok vo Veľkej Británii na odovzdávaní najprestížnejších hudobných cien v Európe.

Víťazi Brit Awards

Kategória Víťaz
Britský spevákEd Sheeran
Britská speváčkaAdele
Britská skupinaColdplay
Britský albumAdele -21
Britský singelOne Direction - What makes You Beautiful
Britský nováčikEd Sheeran
Britský producentEthan Johns
Medzinárodný sólový interpretBruno Mars
Medzinárodná sólová interpretkaRihanna
Medzinárodný nováčikLana Del Rey
Medzinárodná skupina/duoFoo Fighters
Cena kritikovEmeli Sandé
Cena za celoživotné dieloBlur

Zdroj: SITA

Bohatý program

Na dve hodiny trvajúcom podujatí, ktoré naživo vysielala ITV1, vystúpili Coldplay (so skladbou Charlie Brown), Florence and The Machine (No Light, No Light), Olly Murs a Rizzle Kicks (Heart Skips a Beat), Ed Sheeran (Lego House), Noel Gallagher's High Flying Birds s hosťujúcim Chrisom Martinom (AKA... What a Life!), Adele (Rolling in the Deep), Bruno Mars (Just the Way You Are) a Rihanna (We Found Love).

Spomienka na Houston aj Winehouse

V rámci odovzdávania cien si umelci zaspomínali aj na zosnulé speváčky Whitney Houston a Amy Winehouse. Na záver odohrala mix piesní ako Girls & Boys, Song 2, Parklife či Tender kapela Blur. Formácia Damona Albarna si ešte počas 32. ročníka Brit Awards prevzala ocenenie za celoživotný prínos, ktorú v minulosti získali Oasis, Paul McCartney, The Who, U2 alebo Queen. Ďalšiu špeciálnu cenu Critics' Choice v utorok dostala nádejná škótska speváčka Emeli Sandé.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie