Skoro jasno
12°
Bratislava
Dobromila
28.10.2024
Žilková sa s tým nebabre! Ostrý názor na výchovu, TOTO by rodičia nikdy nemali robiť!
Zdielať na

Žilková sa s tým nebabre! Ostrý názor na výchovu, TOTO by rodičia nikdy nemali robiť!

Zdroj: instagram/VŽ

V súčasnej dobe je zvykom, že sa rodičia niekedy až prehnane venujú deťom aj v rámci ich školskej výuky a povinností. Píšu s nimi úlohy, drilujú texty z učebníc, pripravujú projekty... Kedysi sa to dialo len sporadicky, ba v niektorých rodinách vôbec. Zrejme z takej pochádza aj herečka Veronika Žilková (62), preto nad takýmito praktikami krúti len hlavou a nesúhlasí s nimi. Aj pri svojich štyroch deťoch podporovala ich samostatnosť.

​Po rokoch skúseností s jej kedysi školopovinnými deťmi, pomáha svojej dcére Agáte Hanychovej už pár rokov aj s jej školákom, synom Kryšpínom (13) a najnovšie aj so školáčkou Miou (7). "Ona chodí do školy, kam chodili všetky moje deti. Šla som ju aj teraz vyzdvihnúť z družiny a zistila som, že ju premiestnili. Tak som ju tam asi desať minút hľadala a bola som z toho úplne v šoku," priznala pre Extra.cz skúsená mama štyroch detí vyrovnávanie sa so zmenami.

Na priam posadnutosť mnohých rodičov výsledkami ich detí má svojský názor, ktorý ale vychádza z jej vlastných skúseností. "Nikdy som to neriešila. Ja si myslím, že rodičia by sa vôbec deťom nemali pozerať do školských vecí a do školskej tašky. Ony sa musia naučiť tej zodpovednosti samy a nie že to vydrú doma s rodičmi," dala jasne najavo svoj odmietavý postoj voči takýmto praktikám. Má proti tomu aj dôkazy v podobe školských výsledkov je štyroch detí.

Veroniku hostila vo svojom podcaste jej dcéra Agáta:

"Som zásadne proti tomu, aby rodičia písali doma s deťmi úlohy. Ja som ich nikdy nepísala a myslím si, že mám pomerne samostatné deti. Všetci majú maturitu a niektorí aj vysokú školu. Tento model funguje. Ony potom majú pocit, že do tej školy chodia rodičia," argumentovala Veronika Žilková na základe výsledkov jej všetkých štyroch detí, ktoré sa úspešne uplatňujú aj v živote. Agáta je populárna influencerka, Vincent herec, Cyril všestranne vzdelaný básnik a prekladateľ a najmladšia Kordula dosahuje skvelé výsledky nielen v parkúre. Tento rok zmaturovala s vyznamenaním, na čo je Veronika veľmi pyšná. A ak sa jej dá veriť, za dobré výsledky môžu jej deti ďakovať len samy sebe.

Najčítanejšie