Zatiahnuté
13°
Bratislava
Demeter
26.10.2024
Soukup využil zvláštne rozhodnutie súdu a Rozárku Agáte nevrátil! Sadla do lietadla bez nej...
Zdielať na

Soukup využil zvláštne rozhodnutie súdu a Rozárku Agáte nevrátil! Sadla do lietadla bez nej...

Archívna reportáž

Od rozchodu so Soukupom sa ich vzťah len zhoršuje...

Tento týždeň prežívala Agáta Hanychová (39) v napätí. V pondelok sa riešilo, či sa kauza bitky jej expartnera Jaromíra Soukupa (55) a manžela Miroslava Dopitu (43) posunie z policajného vyšetrovania na priestupkové konanie, napokon sa tak napriek novému dôkazu aj stalo. Nepáčilo sa jej ani to, že musela absolvovať kvôli Rozárke so Soukupom "prednášku" na súde. V piatok ráno mala nervy už na prasknutie, keď jej Soukup dcéru neodovzdal, a tak na dovolenku do Turecka musela odletieť bez nej.

Zdá sa, že zmierenie rodičov malej Rozárky (1,5), Agáty Hanychovej a Jaromíra Soukupa je v nedohľadne. Aj keď na jar súd rozhodol o ich striedavej starostlivosti, napätie medzi nimi pretrvávalo, až koncom septembra vyvrcholilo bitkou Soukupa a Dopitu. Ako uviedol informovaný zdroj pre Expres.cz, Agáta sa rozhodla ich spory riešiť súdnou cestou. "Za poslednú dobu podala štyri žaloby a tiež návrh o zmenu starostlivosti," prezradil s tým, že Agáta chce Rozárku do výhradnej starostlivosti. V súvislosti s tým súd nariadil, aby sa obaja dostavili spolu na prednášku o zodpovednosti rodičov k deťom.

Na prednášku prišiel Soukup aj s Rozárkou, ktorú mal v ten deň v jeho starostlivosti. Agáta sedela sama vo vedľajšom rade. Dcéru jej však Soukup neodovzdal ani v termíne v piatok o deviatej ráno. Napísal jej, že má jesenné prázdniny a podľa rozhodnutia súdu ju má mať vtedy v starostlivosti on. Zúfala Agáta, ktorá dúfala, že na rodinnú dovolenku do Turecka poletí aj Rozárka, sa požalovala na Instagrame: "Odlietame bez Rózy. Prečo? Pretože ročné dieťa v striedavej starostlivosti má podľa rozhodnutia súdu povinné školské prázdniny aj riaditeľské voľno. A prázdniny trávi u otca."

Zdalo sa, že to bude dokonalá rodinka:

​Bolo jasné, že je veľmi nahnevaná, v tomto prípade skôr na zvláštne rozhodnutie súdu, ako na otca, ktorý to prosto využil. "Zdá sa vám to na hlavu? Mne tiež. Ešte päť rokov do školy chodiť nebude, ale ako batoľa musí rešpektovať rozhodnutie ministerstva školstva a súdu. Právo je guľaté a dá sa otáčať všetkými smermi." Agáta ale do poslednej chvíle zrejme verila, že sa dá Soukup obmäkčiť a Rozárku jej privezie, aby si mohla užiť peknú jesennú dovolenke v teple. Nestalo sa, je zrejmé, že Soukup rád využije každú možnosť, ako Agáte ukázať "prostredník". Tá v tom má jasno: "Pretože ľudskosť a záujem dieťaťa je u niektorých rodičov na poslednej koľaji. Mám ešte dve deti, ktorým sa to budem snažiť urobiť pekné." Snáď si tam oddýchne aj Agáta, na druhej strane niet pochýb, že obe strany prilievajú olej do ohňa a to rozhodne nikomu nepomáha, najmenej malej Rozárke.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Agata Hanychova (@agatahanychova)

Najčítanejšie