Zatiahnuté
14°
Bratislava
Aurel
25.10.2024
Ivana Gottová presne vedela, čo robí! Vondráčková si zaspomínala, ako držala Karla pevne v rukách!
Zdielať na

Ivana Gottová presne vedela, čo robí! Vondráčková si zaspomínala, ako držala Karla pevne v rukách!

Archívna reportáž

Ubehlo už päť rokov od skonu českého legendárneho speváka Karla Gotta (†80) a na kamaráta si zaspomínala aj Helena Vondráčková (77). Poznali sa už od šesťdesiatych rokov minulého storočia, ale až počas ich spoločného turné v Austrálii v roku 2003 mala možnosť nazrieť bližšie aj do jeho súkromia. Spolu s ním tam vtedy išla aj Ivana, vtedy ešte Macháčková (48). Svoju šancu na "zlatého slávika" si nenechala ujsť.

​Húževnatosť dievčaťa z malého českého mesta Opavy, Ivany Macháčkovej, ju priviedla až do najvyšších kruhov šoubiznisu. Nepresadila sa ako modelka, o čo sa spočiatku usilovala, ani ako herečka, ani ako moderátorka, ale uchytila sa ako osobná asistentka hercov zo zahraničia, ktorí nakrúcali v Česku, neskôr bola produkčnou divadla. Počas jej pôsobenia v USA ako au-pair sa dva roky stýkala s Michaelom Douglasom, s čím sa pochválila aj vo svojej knihe. Na toho pravého si musela ale chvíľu počkať, až kým sa jej životná cesta skrížila s cestou Karla Gotta.

Helena Vondráčková mala možnosť sledovať ich vzťah počas turné v Austrálii. "Začínali sme v roku 2003, keď prišla ponuka z Austrálie, takže sme s Karlom šli a to už tam bola Ivanka. Tam sme obišli turné a po návrate sme urobili ešte jedno turné po Českej republike. A tam v tej Austrálii, to si dobre pamätám, už Ivanka Karla balila," spomínala speváčka v rozhovore pre reláciu eXtra Host. "Ako som poznala Karla, on bol taký slobodný, voľný chlapec. Muž, ktorý sa len tak s nikým dlhodobo nezamotal, ale tu už to Ivanka vzala do svojich rúk," naznačila so smiechom, že Ivana využila možnosť byť každodenne s Gottom naplno a "dobre vedela, na akú strunu brnkať".

​Trvalo však ešte nejakú dobu, než Karel Gott privolil aj na sobáš. Stalo sa tak 7. januára 2008 v Las Vegas, kde ešte v roku 1967 získal polročné angažmán v hoteli ako spevák. To ešte nebola Ivana ani na svete, narodila sa až o osem rokov potom. Keď sa stala Gottovou manželkou, bola už tehotná s ich druhou dcérou Nellou Sofiou. Prvá, Charlotte Ella, sa narodila dva roky predtým. Gott mal už tesne pred sedemdesiatkou, pred sebou mal len 11 rokov života, ktoré ale prežil tak intenzívne, ako sa len dalo. Posledné roky však veľmi rýchle upadal kvôli diagnóze rakoviny. Ivana stála pevne pri ňom a venovala sa mu naplno. Postupne na ňu prepísal všetok nehnuteľný majetok. Po jeho skone sa stala spolu s ich dcérami výhradnými dedičkami jeho miliardového majetku.

Najčítanejšie