Jasno
15°
Bratislava
Aurel
25.10.2024
Hviezdny herec zarmútil fanúšikov! Pochopil, že je čas odísť...
Zdielať na

Hviezdny herec zarmútil fanúšikov! Pochopil, že je čas odísť...

Zdroj: Facebook

Skvelý írsky herec, predstaviteľ "správnych chlapov", Liam Neeson (72), dospel k radikálnemu rozhodnutiu. Nepotešil fanúšikov, lebo je zrejmé, že žiadny ďalší akčný film už na jeho konte nepribudne. Uznal, že v jeho veku už nezvláda fyzické nároky a kaskadérske kúsky, ktoré si vyžadujú úlohy akčných hrdinov a je čas odísť z filmového, predovšetkým akčného sveta. Iba vlani odhalil, že svojho času dostal ponuku na rolu Jamesa Bonda, ktorú ale odmietol. Namiesto neho ju vzal Pierce Brosnan a ako agent 007 debutoval vo filme Goldeneye v roku 1995, Liam ale stihol za tú dobu stvárniť mnoho pekných úloh.

​Írsky herec Liam Neeson, ktorý začal svoju kariéru na divadelných doskách v Belfaste, je vraj pripravený uzavrieť svoju éru akčných hrdinov. Aj keď ešte nestanovil pevný dátum svojho posledného akčného filmu, naznačil, že nastane koncom budúceho roka. "Myslím, že to tak bude," povedal odhodlane. Priznáva, že ho dobieha vek a uznáva, že vzhľadom na jeho fyzickú kondíciu je čas ustúpiť. "Mám 72 rokov, v určitej fáze to musím skončiť," uviedol Neeson v stredu pre People s tým, že nechce klamať divákov a nechať za seba bojovať kaskadéra.

Zatiaľ ale pracuje naplno. Jeho nový film Absolution o starnúcom gangstrovi, ktorý chce odčiniť chyby z minulosti, príde do kín 1. novembra a práve dokončil nakrúcanie rebootu klasickej komédie The Naked Gun. Ako filmový herec Liam debutoval v roku 1978 vo filme z názvom Pillgrim´s Progress, no veľká sláva prišla až s filmom Schindlerov zoznam z roku 1993. Získal aj nomináciu na Oscara ako najlepší herec v hlavnej úlohe. V roku 1999 nasledovala úloha majstra Jedi Qui-Gon Jinna v Star Wars, po ktorej sa etabloval v akčných filmoch ako Taken, The Grey či Non-stop a stal sa hviezdou tohto žánru.

Liam dokáže byť aj vtipný, nielen akčný:

Možno ho mrzí, že sa nestal aj legendárnym agentom 007 Jamesom Bondom. Ako vlani prezradil, ponuku na túto rolu odmietol, lebo si to neželala snúbenica Natasha Richardson, s ktorou sa zobrali v roku 1994. Vraj mu pohrozila, že ak vezme rolu agenta 007, žiadna svadba nebude. "Dala mi ultimátum a myslela to vážne!" tvrdil Neeson. Dôvodom mala byť jej žiarlivosť na krásne mladé ženy, ktoré neustále striedal hrdina filmu James Bond na jeho cestách po svete po svojom boku aj v posteli. "Som si istý, že z veľkej časti bolo jej rozhodnutie založené na tom," zasmial sa herec. Ktovie, ako by zmenilo jeho život, keby ponuku na Bonda prijal, rozhodne ale nemá čo ľutovať, v každom prípade je mega hviezdou.

Najčítanejšie