Oblačno
12°
Bratislava
Kvetoslava
24.10.2024
Zdrvujúca správa pre fanúšikov slávneho seriálu! Ťažká choroba vzala herca priskoro
Zdielať na

Zdrvujúca správa pre fanúšikov slávneho seriálu! Ťažká choroba vzala herca priskoro

Zdroj: pexels.com

Tí, ktorí si obľúbili televízny seriál Baywatch, u nás známy aj ako Pobrežná hliadka, si zrejme spomenú aj na vysokého plavčíka, ktorého hral herec Michael "Newmie" Newman. Žiaľ, v nedeľu večer vo veku 68 rokov po dlhom boji s Parkinsonovou chorobou opustil tento svet v kruhu svojej rodiny a priateľov. Smutnú správu potvrdil v utorok jeho blízky priateľ Matt Felker, ktorý nedávno režíroval dokumentárny film o seriáli Baywatch.

​Dlhých 18 rokov bojoval Michael Newman s Parkinsonovu chorobu, ktorú mu diagnostikovali v päťdesiatke. Bral aj 10 tabletiek denne, no donekonečna to fungovať, žiaľ, nemohlo. V nedeľu večer zomrel na komplikácie so srdcom, obklopený najbližšími. Zostala po ňom manželka Sarah, deti Chris a Emily a ročná vnučka Charlie. Jeho život s touto chorobou bol zdokumentovaný v snímku After Baywatch: Moment in the Sun, zameranom na život hercov po skončení nakrúcania na celom svete veľmi populárneho seriálu. Na Newmana si vo svojom príspevku na Instagrame zaspomínal aj jeho blízky priateľ, režisér Matt Felker.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Matthew felker (@matthewfelker111)

"S Mikeom som sa stretol v počiatočných fázach série Baywatch. Vedel som, ako veľa pre neho a jeho život tento seriál znamená. Boli chvíle, keď som to chcel všetko hodiť do koša a potom som si spomenul na Mikea – nemohol som ho sklamať, nemohol som prestať. Spoločne sa nám podarilo dosiahnuť niečo, čo bolo takmer nemožné s prekážkami, ktorým by nikto neveril," uviedol. Navštívil ho krátko pred jeho koncom života. "Bol už väčšinou v bezvedomí... keď som sa objavil, takmer zázrakom bol hore, pozrel sa na mňa a povedal: 'Práve včas" a zasmial sa. To bol Mike, nestrácal humor až do konca," zveril sa pre People.

Michael bol ako zásadná súčasť tímu Baywatch aj súčasťou upútavky:

Newman, ktorý sa objavil až v 150 častiach seriálu Baywatch, bol jediným hercom, ktorý bol aj skutočným plavčíkom v čase, keď sa pripravoval na hasičské skúšky a po skončení nakrúcania v roku 2001 sa medzi hasičov vrátil a zostal, až kým neodišiel do dôchodku. V roku 2006 mu diagnostikovali Parkinsonovu chorobu, ktorá, ako povedal vlani pre People, sa stala "stredobodom jeho života" a mal "veľa času na premýšľanie o živote", čo mu prinieslo "múdrosť". Vážil si život a dni, keď mohol byť na tejto zemi s rodinou a priateľmi. Venoval svoj čas aj získavaniu peňazí pre nadáciu Michaela J. Foxa na pomoc nájdenia lieku na Parkinsonovu chorobu. On sám sa tohto zázraku, žiaľ, nedočkal.

Akčná scéna s "Newmiem":

Najčítanejšie