Jasno
Bratislava
Vendelín
20.10.2024
Verdikt lekára Peštovú nepotešil! Haberova partnerka priznala otvorene problém!
Zdielať na

Verdikt lekára Peštovú nepotešil! Haberova partnerka priznala otvorene problém!

Archívna reportáž

Krása Daniely je prirodzená

Medzi propagátorky preventívnych lekárskych vyšetrení patrí na sociálnych sieťach aj česká modelka Daniela Peštová (53), dlhoročná partnerka Paľa Haberu (62), s ktorým majú dve už dospelé deti. Daniela vyzerá stále skvelo, ako ale zdieľa na svojom instagramovom profile s jej sledovateľmi, ani jej sa nevyhýbajú zdravotné problémy. Po nedávnom vyšetrení kostí s výsledkami nebola spokojná.

​Svojho času sa Daniela Peštová zdôverila v podcaste Harper's Bazaar's Big Questions, že ju prekvapil jej skorý nástup menopauzy. V 45 rokoch mala najskôr obavy, že je tehotná. "V prvej chvíli som si myslela, že som tehotná. Strašne ma to vystrašilo, pretože štvrté dieťa som naozaj neplánovala a navyše som bola staršia. Nenapadlo mi, že by to mohla byť menopauza. Bol to pre mňa dosť šok," priznala sa krásna modelka. S menopauzou totiž prichádzajú rôzne nepríjemné sprievodné znaky v podobe závratov, potenia, červenania a po čase dochádza neraz aj k rednutiu kostí.

Hoci chodí každoročne na preventívne prehliadky, vrátane vyšetrenia pŕs na mamografe, čo tiež odporúča všetkým ženám, na denzitometriu zašla tento rok po prvýkrát. "Nedávno som absolvovala denzitometriu – vyšetrenie, ktoré určuje hustotu minerálov v kosti, odporúčané ako mužom, tak ženám nad 55 rokov – a predovšetkým potom ženám po menopauze – a na môj údiv nedopadlo práve najlepšie. A tak čerpám déčko, ako len to ide," informovala sledovateľov na Instagrame. Prednosť vraj dáva získaniu D vitamínu z pobytu na slnku. Počas zimy v Prahe, kde býva s rodinou väčšinu roka, preto navštevuje Floridu, kde majú s Paľom dom.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Daniela Pestova (@daniela_pestova)

Napriek tomu, že nezanedbáva pravidelný pohyb, dbá na zdravú a vyváženú stravu s dostatkom vitamínov a iných prospešných látok pre telo, pričom používa aj výživové doplnky z lekární, ju rednutie kostí, odborne osteoporóza, neobišlo. Ako sa dá dočítať, častejšie tým trpia práve veľmi štíhle ženy, medzi ktoré patrí je aj Daniela. Za hlavné riziko sa považuje náchylnosť na zlomeniny. Pomocou denzitometrie lekár zisťuje hustotu minerálov v kosti a hustotu kostného tkaniva. Pre pevnosť kostí je dôležité množstvo vápniku. Vyšetrenia sa netreba obávať, je rýchle a bezbolestné a možno Daniela inšpiruje aj ďalšie ženy na vyšetrenie, aj prevenciu.

Najčítanejšie