Zatiahnuté
14°
Bratislava
Boris
14.10.2024
Veľký žiaľ u Jágrovcov! Na druhý svet odišiel príliš skoro!
Zdielať na

Veľký žiaľ u Jágrovcov! Na druhý svet odišiel príliš skoro!

Archívna reportáž

Jágr je skutočne žijúca legenda, no za úspech vďačí aj rodičom, iste chápe Dominikin žiaľ

Po radosti zo získania miesta televíznej moderátorky a oslave okrúhlych narodenín, zasiahol Dominiku Branišovú (30) obrovský smútok zo straty otca. Pavel Braniš podľahol rakovine, na ktorú sa liečil niekoľko rokov, mal pritom len 55 rokov. Bolesť s ňou zdieľa aj jej partner, slávny hokejista Jaromír Jágr (52). Vie dobre, ako sa cíti, pred necelými dvomi rokmi prišiel o otca aj on, hoci Jaromír Jágr starší zomrel vo veku pekných 82 rokov. Pár mesiacov predtým Jaromírovi zomrela na leukémiu aj neter Naďa Kallová (†40), ktorá jeden čas pracovala v jeho hokejovom klube.

​Na svoje súkromie Dominika Branišová, priateľka slávneho hokejistu Jaromíra Jágra, nerada upozorňuje. Až teraz, po skone jej otca, sa na verejnosť dostala správa z jeho okolia, že niekoľko rokov bojoval s rakovinou. "Bol to úžasný chlap! Nefajčil, nepil... Ani tak sa mu ale bohužiaľ nepodarilo tej zákernej chorobe vyhnúť," povedal pre Blesk nemenovaný zdroj. V Příbrame bol známy ako milovník športu, hlavne cyklistiky, mal tam predajňu a servis bicyklov.

Samozrejme, že všetci, ktorí ho poznali, dobre vedia, že jeho dcéra chodí s Jaromírom Jágrom. Neraz prišli do Příbramu za jej rodičmi spolu. "S jej oteckom si veľmi rozumel a aj jeho prehraný boj s chorobou ho ťažko zasiahol," prezradil zdroj o Jágrovom vzťahu s Pavlom Branišom. Medzi nimi bol iba trojročný vekový rozdiel a iste ich spájala aj vášeň pre šport. Škoda, že sa nedožil dcérinej svadby s Jágrom, do ktorej sa zaľúbenci zatiaľ nemajú. Mal však vraj veľkú radosť, keď sa dozvedel, že sa Dominika stala televíznou moderátorkou.

​Azda aj táto smutná udalosť pár ešte viac zblíži. Dominika bola Jágrovi veľkou oporou, keď zomrel jeho otec, čo niesol ťažko. Zrušila všetky svoje pracovné záväzky, aby mu pomohla sa s tým psychicky vyrovnať a podporila ho v opätovnom sústredení sa na hokej a jeho hokejový klub. "Jaromír jej to teraz odpláca," tvrdí zdroj. Jágr ale po otcovom skone veľmi racionálne zhodnotil kolobeh života: "Bez smrti by nebol život, všetko by bolo rovnaké, nebola by žiadna zmena. Keby nebola, tak nie sme ani my..." No akokoľvek nad vecou sa zdajú byť jeho slová, pre nikoho, ani pre neho, to iste nebolo a nie je ľahké prijať aj srdcom.

Dominikin otec sa stihol tešiť z úspechu jeho dcéry:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Snídaně (@snidanesnovou)

Najčítanejšie