Skoro jasno
Bratislava
Boris
14.10.2024
Šokujúce priznanie seriálovej hviezdy! Herečkin boj s rakovinou prsníka!
Zdielať na

Šokujúce priznanie seriálovej hviezdy! Herečkin boj s rakovinou prsníka!

Pri príležitosti mesiaca povedomia o rakovine prsníka sa americká herečka Jenna Fischer (50) zverila na Instagrame s prekvapujúcou informáciou. V jej príspevku odhalila, že po tom, čo jej minulý rok diagnostikovali rakovinu prsníka, absolvovala operáciu, chemoterapiu aj ožarovanie. Prvotný šok vystriedala radosť, keď sa Jenna zverila, že podľa výsledkov z kontroly už rakovinu nemá. Pre jej fanúšikov bolo až nepochopiteľné, ako chorobu dokázala utajiť. Na jej výzore a správaní totiž nebadali žiadnu zmenu.

​Po celú dobu liečenia z rakoviny prsníkov sa to herečka Jenna Fischer, známa z mega úspešnej americkej verzie pôvodne britského sitcomu The Office, snažila utajiť pred verejnosťou. Zrejme sa rozhodla naplno venovať svojmu uzdraveniu. Stratu vlasov po chemoterapii sa jej darilo skrývať pomocou parochní a klobúkov. Ako sa teraz zverila na svojom instagramovom profile, lekári jej vlani v decembri stanovili diagnózu trojnásobne pozitívnej rakoviny prsníka v 1. štádiu. Dodala, že jej ale pomohla intenzívna niekoľkomesačná liečba po operácii a nedávno ju potešili skvelé výsledky "bez rakoviny".

Na začiatku jej príspevku k mesiacu povedomia o rakovine prsníka napísala: "Nikdy som si nemyslela, že urobím takéto oznámenie, ale je tu." K podrobnému opisu jej liečenia rakoviny pridala aj fotografie. Na prvej sa pripravuje na rutinné mamografické vyšetrenie práve pred rokom. Aj keď ona sama si nikdy nič v prsníku predtým nenahmatala, na snímku sa ukázal v jej ľavom prsníku útvar. Ako v decembri určili lekári, bola to agresívna forma karcinómu v prvom štádiu, ale dobre liečiteľná. V januári podstúpila lumpektómiu – operáciu na odstránenie časti prsného tkaniva. Aby sa jej rakovina nevrátila, podstúpila vo februári chemoterapiu a potom v júni ožarovanie. 

Pripomeňte si scény s Jennou:

"S radosťou môžem povedať, že sa cítim skvele," konštatovala herečka po absolvovaní liečby. Vysvetlila, že dôvodom, prečo sa napokon verejnosti zverila je, aby povzbudila všetky ženy na preventívnu kontrolu prsníkov na mamografe. Umožní to včasné zachytenie rakoviny, čo umožní prijatie následných opatrení k jej odstráneniu a vyliečeniu. "Myslím to vážne, zavolajte ihneď svojmu lekárovi. Môj nádor bol taký malý, že ho nebolo možné cítiť pri fyzickom vyšetrení. Keby som čakala o šesť mesiacov dlhšie, mohlo to byť oveľa horšie. Mohlo sa to rozšíriť... Berte to ako nakopnutie." Herečka mala veľkú oporu v manželovi režisérovi Lee Kirkovi. Mala dosť síl na výchovu ich dvoch detí, ale počas liečby aj pracovala. Vedela o tom len jej kolegyňa Angela Kinsey, s ktorou si zahrali v seriáli The Office.

Medzi tými, ktorí jej príspevok komentovali, bolo mnoho hereckých kolegov aj zo seriálu Office, na čele s jej láskou Johnom Krasinskim, ktorý je v skutočnosti ženatý s Emily Blunt:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Jenna Fischer (@msjennafischer)

Najčítanejšie