Zatiahnuté
10°
Bratislava
Maximilián
12.10.2024
Slová mamy zosnulej seriálovej hviezdy lámu srdce! Posledné chvíle s ňou a potom prišla veľryba!
Zdielať na

Slová mamy zosnulej seriálovej hviezdy lámu srdce! Posledné chvíle s ňou a potom prišla veľryba!

Archívna reportáž

Minulý rok sa zverila, že jej rakovina metastázovala

Počas posledných mesiacov života hviezdy seriálu Beverly Hills 902 10, Shannen Doherty (†53), bola jej veľkou oporou milovaná matka Rosa Doherty (76). Posledné chvíle s dcérou nedávno priblížila v podcaste Let's Be Clear, v ktorom Shannen od novembra 2023 rozprávala o svojom živote, práci, vzťahoch, ako aj strastiach a radostiach počas jej boja s rakovinou. Podcast pokračuje aj po jej skone.

​Veľká bojovníčka, akou bola herečka Shannen Doherty,  v jeden moment, žiaľ, svoj niekoľkoročný boj s rakovinou prehrala. Poznajú situáciu si už vopred naplánovala vlastný pohreb, ale taktiež vypratala a rozpredala či rozdala zo svojich nehnuteľností všetko, čo sa dalo, aby s tým nemala problém jej matka, ktorá ich po nej dedí. Vlani sa zverila pre People, že mama bola pre ňu veľkým vzorom už od detstva. Ukázala jej, ako prežiť ťažké časy aj v situácii, keď mala mozgovú aneuryzmu, pričom Shannen mala vtedy len 8 rokov. Zapôsobilo na ňu jej odhodlanie to nevzdať.

"Myslím, že som bola vždy bojovníčka. Bola som vychovaná tak, aby som bola veľmi silná a mohla som robiť čokoľvek, čo som si zaumienila," tvrdila a jej život to len potvrdzoval. V apríli, len tri mesiace pred jej skonom, spomenula seriálová Brenda v epizóde podcastu Let's Be Clear, že uprostred svojich zdravotných problémov si našla čas aj na vypratanie nehnuteľností. Spravila to práve preto, aby sa s tým neskôr nemusela trápiť jej mama. "Pretože to bude pre ňu také ťažké, chcem, aby ostatné veci boli oveľa jednoduchšie. Nechcem, aby mala veľa vecí na riešenie," povedala empatická dcéra Shannen. A skutočne, Rosa Doherty mala a má po jej skone srdce plné bolesti, pre matku je to najhoršie prežiť svoje dieťa, ako sa zverila.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa LetsBeClearPod (@letsbeclearpod)

V septembrovom podcaste Let's Be Clear spomínala na ich posledné spoločné chvíle: "V posledných dňoch ma presťahovala bližšie k nej. A nakoniec jednej noci povedala: 'Mami, prídeš spať za mnou?' Presunula svojho psa z postele, aby mi uvoľnila miesto. Mohla som tam ležať, počuť ju dýchať a cítiť ju. Bol to dar, ktorý mi dala." Na jej srdcervúce slová reagoval Chris Cortazz, najbližší priateľ Shannen, ktorý je presvedčený, že neodišla bez pozdravu, hoci vo zvláštnej podobe. "Nemohol som to stále prijať. Noc predtým som povedal: 'Shannen, príď za mnou ako veľryba. Pokiaľ za mnou prídeš ako veľryba, budem vedieť, že si tam'," zveril sa s nevšednou prosbou na zomierajúcu priateľku. No ešte prekvapivejšie bolo. že krátko po jej skone, videl zo svojho domu s výhľadom na oceán obrovskú veľrybu, čo vraj nie je obvyklé, a je presvedčený, že sa s ním zosnulá kamarátka prišla takto sprostredkovane rozlúčiť.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa LetsBeClearPod (@letsbeclearpod)

Najčítanejšie