Zatiahnuté
10°
Bratislava
Viera
5.10.2024
Halina Pawlovska potrebuje po kolapse pľúc stálu pomoc! Bez prístrojov sa nezaobíde!
Zdielať na

Halina Pawlovska potrebuje po kolapse pľúc stálu pomoc! Bez prístrojov sa nezaobíde!

Archívna reportáž

Fanúšikovia českej moderátorky a spisovateľky Haliny Pawlovskej (69) nemôžu celkom tešiť zo správ o jej zdravotnom stave. Aj keď sa má už lepšie, po zlyhaní pľúc jej stave stále nie je ideálny a bez prístrojov na dýchanie sa ešte nezaobíde. V nemocnici ju pravidelne navštevuje jej dcéra Natálie (43), aj jej priateľ, filmový režisér Karel Czaban (66). Na informácie sú však obaja skúpi.

​Minulý týždeň znepokojila priaznivcov spisovateľky a moderátorky Haliny Pawlovskej správa o jej náhlej hospitalizácii. Len pár dní predtým pritom prisľúbila svoju účasť na benefičnom koncerte na pomoc povodňami postihnutým domom pre seniorov. Znemožnil jej to kolaps pľúc, kvôli ktorému skončila v nemocnici na dýchacích prístrojoch. Má sa už, našťastie, natoľko lepšie, že ju prepustili z JIS a dokonca už aj domov, ale stále musí mať pre istotu po ruke dýchacie prístroje. 

Svoju mamu v nemocnici pravidelne navštevuje dcéra Natálie aj s jej synom. Na vnukovi Hugovi (14), dcérinom synovi, sa zdá byť Halina priam závislá, má s chlapcom výborný vzťah. Natálie prezradila, že zatiaľ nikoho iného z jej kamarátov a známych pri sebe nechce a ani zatiaľ nemá chuť zdieľať so svetom, ako na tom je. "Mamička sa sama rozhodne, kedy a či vôbec chce o svojom zdravotnom stave informovať," vyjadrila sa Natália, ktorá je módna návrhárka rodinnej značky. Halinin partner Karel Czaban dúfa, že ju zakrátko prepustia.

Halina síce pre svoju nadváhu až tak netrápila, no ktovie či nemá vplyv aj na jej zdravie:

​Prekvapila ale informácia od jednej jej kolegyne v seriáli ZOO. "Myslím, že s Halinou to nebolo dobré už na jar," uviedla pre Ahaonline.cz. Už vtedy za ňu musela zaskakovať Martina Hudečková. "Prečo, sme sa ale nikdy nedozvedeli. Vraj nemá čas... To sa nám ale ako ospravedlnenie veľmi nezdalo," prezradila nemenovaná kolegyňa Haliny. Podľa jej názoru to mohlo súvisieť s jej pľúcami, keďže už pred pol rokom veľmi pomaly chodila a po schodoch nevyšla ani do maskérne. "Maskérky museli za ňou dolu na pľac," priblížila situáciu okolo veľmi mizernej kondičky starnúcej hviezdy. Ostáva veriť, že jej liečba prospela a stav sa zlepší.

Najčítanejšie