Skoro jasno
17°
Bratislava
Arnold
1.10.2024
Skrášľujúci zákrok ju vraj natrvalo znetvoril, teraz sa ale hviezdna kráska ukázala v Paríži a ľudia žasli!
Zdielať na

Skrášľujúci zákrok ju vraj natrvalo znetvoril, teraz sa ale hviezdna kráska ukázala v Paríži a ľudia žasli!

Zdroj: instagram/LE

V čase návratu slávnych modeliek z 90. rokov na móla, jednej z najväčších hviezd, krásnej Linde Evangeliste (59), dlho bránil strach z hanby zo zmeny jej niekdajších proporcií. V rokoch 2015 a 2016 preto podstúpila kryolipolýzu, metódu na odstránenie telesného tuku jeho zmrazením, no jej telo zareagovalo zle a modelkina tvár ostala do istej miery zdeformovaná. Až päť rokov sa potom schovávala pred očami verejnosti. Minulý rok sa ale rozhodla svojich obáv vzdať, jej tvár sa objavila na titulke Vogue a vyrozprávala aj svoj príbeh. Následne sa stala tvárou kampane známej kabelky a aktuálne zožala veľký obdiv zožala, keď sa ukázala v Paríži.

​Podobne ako nejedna modelka, aj slávna Linda Evagelista, ktorá je známa výrokom, že by vraj nevstala ani z postele za menej ako desaťtisíc dolárov, držala hladovky. Krátko pred tridsiatkou si ale všimla, že sa jej začal spomaľovať metabolizmus, a tak začala cvičiť. Nestačilo to, a preto k tomu pridala tzv. očistné kúry. "Celú dobu sa prijímali len tekutiny, hlavne voda s citrónom a mätou, pohár džúsu na deň a tiež rozmixovaná zelenina zriedená vodou, čomu hovorili polievka," spomínala Linda v podcaste Ruth’s Table 4 s tým, že to bola vlastne hladovka a už by to nikdy neurobila. "Spätne si myslím, že mi to uškodilo," dodala a jej slová by si mali vziať k srdcu mnohé ženy.

Po päťdesiatke, najmä po prechode, začala celkom prirodzene priberať, a tak podstúpila kryolipolýzu. Patrila však medzi ojedinelé prípady, ktoré postihol nemilý efekt a jej podkožná tuková vrstva sa zdeformovala. Päť rokov sa preto skrývala pred verejnosťou. "Keby som vedela, že medzi vedľajšie účinky môže patriť aj strata živobytia a to, že skončíte v takej depresii, že sa budete nenávidieť... neriskovala by som," tvrdila Evangelista vlani v rozhovore pre Vogue. Mnohí, vrátane jej kolegýň, ju podporili a dostala aj ponuky na návrat do sveta módy. Príležitosť využila aj teraz počas týždňa módy v Paríži, Paris Fashion Week, kde bola hosťujúcou hviezdou na módnej prehliadke Saint Laurent Spring Summer 2025.

Keď sa Linda a jej kolegyne objavili v klipe Georgea Michaela, rozpútala sa priam hystéria:

Vo svojich takmer 60 rokoch, ktoré oslávi na budúci rok v máji, táto supermodelka celému svetu potvrdzuje, že právom patrí medzi legendárnu ikonickú generáciu modeliek z deväťdesiatych rokov ako sú Kate Moss, Naomi Campbell, Cindy Crawford, či Christy Turlington, predovšetkým tým, že zostala sama sebou. Lindu nazývali pre jej schopnosť prispôsobiť sa štýlom a trendom "chameleón v módnom priemysle". Aj teraz mala na sebe mimo zvyčajných pravidiel štýlu čierne zmyselné čipkované pančuchy v topánkach na podpätkoch v kontraste s veľkou čiernou koženou motorkárskou bundou, mikinou a sukňou a zažiarila svojou mladistvo pôsobiacou krásou. Po deformáciách už nie je ani stopy, možno sa Linda ešte vráti aj na móla, podobne ako jej takmer rovesníčka Naomi Campbell, ktorá z nich ale ani nikdy neodišla.

Stále krásna Linda v Paríži ohromila:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Linda Evangelista (@lindaevangelista)

Najčítanejšie