Skoro jasno
11°
Bratislava
Jarolím
30.9.2024
Namiesto charity milióny na luxus! Hviezdna supermodelka s pokriveným charakterom..?
Zdielať na

Namiesto charity milióny na luxus! Hviezdna supermodelka s pokriveným charakterom..?

Archívna reportáž

Naomi sa ako 50-ročná stala mamou

S menom supermodelky Naomi Campbell (54) sa spájali často rôzne aféry, zväčša kvôli jej rozmarom a hysterickému, priam agresívnemu správaniu. Aj to jej však zabezpečovalo potrebnú pozornosť. O tú, ktorej sa jej dostáva aktuálne, ale zaiste nestojí. Pred pár dňami zverejnila britská regulačná komisia, že na základe zistenia závažných pochybení jej zakázala viesť charitatívne organizácie na päť rokov. Milá Naomi totiž mala zo získaných prostriedkov na charitu financovať aj svoj luxusný život.

​Na pomoc jednotlivcom i skupinám ľudí v núdzi či so zdravotnými problémami sa v krajinách, ktoré patria k bohatej časti sveta, zakladajú mnohé charitatívne spolky aj organizácie. Ich tvárami bývajú často známe osobnosti. V roku 2005 vznikla aj Fashion for Relief, charitatívna organizácia pod vedením slávnej modelky Naomi Campbell. Jej meno malo zaručiť záujem bohatých ľudí a firiem, aby prispeli na pomoc detským utečencom, obetiam japonského tsunami, či krízy spôsobenej ebolou v Afrike. Na tento cieľ zorganizovala sériu okázalých podujatí v Londýne aj Cannes.

Ako sa ale ukázalo, Naomi si pritom dopriala  z týchto získaných finančných prostriedkov aj luxus pre seba. Na základe kontroly britskej regulačnej komisie Charity Commission vysvitlo, že od apríla 2016 do júla 2022 išlo len chabých 8,5 % z vyzbieraných 4,8 milióna libier išlo na charitatívne účely, píše BBC. Zato si Naomi v roku 2018 dopriala trojdňový pobyt v päťhviezdičkovom hoteli v Cannes, kúpeľné procedúry aj izbové služby hotela a cigarety v rámci osobných potrieb na účet charity. Tieto a ďalšie zistenia viedli komisiu k rozhodnutiu zakázať modelke zakladať a viesť charitatívne organizácie v Británii na päť rokov. Zákaz dostali aj ďalšie dve správkyne Fashion for Relief.

Len pred pár dňami si Naomi vyslúžila francúzske vyznamenanie:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Dr .?Naomi Campbell (@naomi)

Partneri tejto organizácie poukazovali na chaos a finančné nezrovnalosti v jej činnosti a hrozili jej súdom. Fashion for Relief začiatkom tohto roka rozpustili a vyradili z registra charitatívnych organizácií. Následne ale došlo k jej spätnej kontrole regulačnou komisiou, ktorá zistila viacero prípadov "nesprávneho správania". Naomi Campbell k tomu vo vyhlásení zverejnenom v piatok pre tlačovú agentúru PA uviedla: "V prvom rade si uvedomujem, že ako tvár Fashion for Relief som v konečnom dôsledku zodpovedná za jej správanie. Žiaľ, nebola som zapojená do bežného chodu organizácie a právne a operatívne riadenie som zverila iným." Nálezy komisie však označila za "hlboko chybné" a poverila nových poradcov ďalším vyšetrovaním. Snaha vyviniť sa je pochopiteľná, na pachuť ostáva, nech už to bolo akokoľvek.

Najčítanejšie