Jasno
16°
Bratislava
Michal, Michaela
29.9.2024
Zdrvujúca správa! Halina Pawlovská je v nemocnici vo vážnom stave!
Zdielať na

Zdrvujúca správa! Halina Pawlovská je v nemocnici vo vážnom stave!

Archívna reportáž

Ešte pred pár dňami sa obľúbená spisovateľka a rozprávačka Halina Pawlowská (69) zrejme cítila v pohode, keď prisľúbila svoju účasť na benefičnom koncerte, ktorý sa konal cez víkend v Národním divadle v Prahe. Bez nároku na honorár tam vystúpili na pomoc postihnutým povodňami mnohí známi umelci. Halina sa namiesto toho ocitla vo vážnom stave v nemocnici, kde ju hospitalizujú kvôli jej problémom s dýchaním.

​O vážnom zdravotnom stave spisovateľky a moderátorky Haliny Pawlowskej, ktorá sa pre problémy s dýchaním náhle ocitla v jednej pražskej nemocnici, nie je veľa informácií. Jej priaznivcov znepokojilo, že sa prekladajú termíny jej vystúpení a zrušila aj svoju účasť na benefičnom koncerte určenom obetiam povodní. "Áno, je v nemocnici," v krátkosti odpovedal pre Blesk.cz, čo je s Halinou jej partner, filmový režisér Karel Czaban. Na upresnenie ešte doplnil: "Mala problémy s dýchaním."

Aj keď dôvodov môže byť viac, spisovateľkine problémy s dýchaním údajne súvisia s problémom s pľúcami. Dá sa už len dohadovať, či to nejako súvisí s covidom, ktorý ju v roku 2021 poriadne potrápil napriek tomu, že bola zaočkovaná. Aj keď sa vtedy necítila veľmi dobre, nezabudla komunikovať na sociálnej sieti s jej fanúšikmi a nestrácala pritom ani zmysel pre humor, no iste jej nebolo do smiechu v mnohých momentoch.

Halina už skoro dva mesiace mlčí aj na sociálnej sieti:

Jej fanúšikovia dúfajú, že aj tentokrát Haline pomôže jej celoživotný optimizmus a humor, ktorý prejavila aj vo výzve po tom, ako sa vyliečila z covidu. "Užívejte jako diví, dokud jste živí," znelo jej vtipné heslo s odkazom. Ako sa zdá, ona sa ním celý život aj riadi. Jej prítomnosť si užíva zrejme aj jej partner Karel Czaban a teraz mu doma chýba. "Snáď sa za chvíľu zas vráti domov," vyjadril svoje priane nepochybne to isté si želajú aj Halininy fanúšikovia.

Najčítanejšie