Jasno
16°
Bratislava
Cyprián
27.9.2024
Obrovská strata pre svet filmu! Zomrela hviezdna herečka, zažiarila aj v potterovkách
Zdielať na

Obrovská strata pre svet filmu! Zomrela hviezdna herečka, zažiarila aj v potterovkách

Archívna reportáž

Svet filmu zasiahla veľmi smutná správa. Na večnosť odišla skvelá herečka, držiteľka dvoch Oscarov, troch Zlatých Glóbusov a mnohých ďalších ocenení, nezabudnuteľná profesorka Minerva McGonagallová, Dame Maggie Smith. Zomrela vo veku 89 rokov, príčina skonu nebola bližšie špecifikovaná.

​Správu priniesol ako prvý portál BBC, ktorý zverejnil vyhlásenie rodiny zosnulej herečky. Jej synovia Toby Stephens a Chris Larkin uviedli: "S veľkým zármutkom musíme oznámiť úmrtie Dame Maggie Smithovej. Zomrela pokojne v nemocnici dnes skoro ráno, v piatok 27. septembra. Bola človekom vážiacim si súkromie, na konci bola s priateľmi a rodinou. Zanechala po sebe dvoch synov a päť milujúcich vnúčat, ktorí sú zdrvení stratou svojej výnimočnej matky a babičky."

"Chceli by sme sa touto cestou poďakovať úžasnému personálu nemocnice Chelsea and Westminster Hospital za starostlivosť a nezištnú láskavosť počas jej posledných dní. Ďakujeme za všetky milé odkazy a podporu a prosíme vás, aby ste v tomto čase rešpektovali naše súkromie," uzavreli správu, ktorá sa dotkla miliónov fanúšikov tejto skvelej herečky a sympatickej dámy hrdiacej sa týmto šľachtickým titulom. Získala ho za svoj prínos v hereckom umení od kráľovnej Alžbety II. ešte v roku 1990.

Pripomeňte si herečku v potterovke:

Hoci ju pre mladú generáciu azda najviac preslávila rola profesorky McGonagallovej v sérii o Harrym Potterovi, za život stvárnila mnoho nezabudnuteľných postáv. Sestra v akcii, Izba s vyhliadkou, Súboj Titánov, Vražda na Níle či Gossford Park je len zopár z nich, pričom päť rokov bola aj súčasťou seriálu Panstvo Downtown. Bola dvakrát vydatá a ostali po nej dvaja synovia.

Ako prísna matka predstavená po boku Whoopi Goldberg:

Najčítanejšie