Jasno
25°
Bratislava
Eugénia
18.9.2024
Prasknuté črevo a trojhodinová operácia! Klusovci prosia o pozitívne myšlienky!
Zdielať na

Prasknuté črevo a trojhodinová operácia! Klusovci prosia o pozitívne myšlienky!

Archívna reportáž

V apríli sa rozrástla vidiecka domácnosť speváka Tomáša Klusa (38) o ďalšieho člena, rozkošného dalmatína Františka. Všetci doterajší členovia z neho mali veľkú radosť, no to sa v jednom momente zvrtlo na veľké trápenie kvôli jeho zdraviu. Musel totiž podstúpiť náročnú operáciu čreva, ktoré sa mu upchalo po zhltnutí rozhryzenej časti hračky. Zarmútení Klusovci požiadali fanúšikov o pomoc pozitívnymi myšlienkami.

​So správou o akútnom stave psíka po operácii čreva sa zverila ako prvá Tamara Klusová. "Myslite teraz, prosím, na nášho Frančulu, ktorý je po ťažkej operácii. Verím v silu myšlienky, tak sa, prosím, usmejte smerom k nemu. Ďakujem celým srdcom," odkázala na sociálnej sieti svojim sledovateľom. Hneď nato všetko podrobnejšie vysvetlil Tomáš Klus. "Rozhryzol psiu pískaciu hračku a zhltol pískatko. Upchalo mu črevo. To prasklo. Tri hodiny bol na sále. Teraz je na JIP," krátko zhrnul situáciu.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Tomáš Klus (@tomas_klus)

Potom dal ešte všetkým psíčkarom dobrú radu: "Dajte si pri psíkoch pozor na pískacie hračky. A držte palce. I labky... Je statočný. A mladý. Ale ten strach je strašný. A my s deťmi vieme s presnosťou na tony popísať lásku k nemu. To tieto situácie vedia. Zvedomovať city..." K prvým, ktorí reagovali na výzvu o pomoc pre psíka pozitívnymi myšlienkami, patrila speváčka Anna K. "Myslím veľmi a posielame s Gastonkom, ktorý je tiež po veľkej operácii, silu. A veríme, že všetko dopadne dobre," napísala táto veľká milovníčka psíkov.

Psíka museli operovať na trikrát:

Keď sa na jar prišli Klusovci pozrieť na malé šteniatka dalmatíncov, bolo rozhodnuté. "Trvalo to asi sedem sekúnd. Tamarka hovorila ‘prišli sme sa len pozrieť‘, pokým si ju František sám nenašiel. Sadol si jej do lona a začal ju bez ostychu bozkávať. Nežiarlim. Naopak. Tento pán je od prvého okamžiku moja krvná skupina. A deti. Prvýkrát v živote nemajú slov... Vydávajú len kňučavé zvuky a v roztomilosti sa s Františkom vyrovnávajú," zdieľal svoje pocity otec troch detí a pridal aj fotku Františka. Tamara zverejnila zas video psíka s prvými okamihmi jeho stretnutia s jej dcérami Josefíny a Jenovéfy. "Posielame trochu dojemnosti a lásky... do sveta, ktorý zúri, besní a blázni..," odkázala. Operácia dopadla dobre, no psík nie je ani po týždni doma, zrejme sa vyskytli isté pooperačné komplikácie. Azda sa podarí aj tie prekonať.

Najčítanejšie