Jasno
23°
Bratislava
Eugénia
18.9.2024
Hviezdna herečka v slzách! Radovala sa z ocenenia, vtom prišla tá najhoršia správa!
Zdielať na

Hviezdna herečka v slzách! Radovala sa z ocenenia, vtom prišla tá najhoršia správa!

Archívna reportáž

Uplynulý víkend prežila slávna austrálska herečka Nicole Kidman (57) dve úplne rozdielne emócie. Po príchode na filmový festival do Benátok, kam si prišla prevziať cenu za najlepšiu herečku za jej herecký výkon vo filme Babygirl, mala veľkú radosť. Tá však zmizla šmahom ruky, keď ju zastihla správa, že zomrela jej matka Janette Kidman (†84). Okamžite preto odletela do Austrálie a cenu za ňu prevzala režisérka Halina Rejn (48).

​Na slávnostnom odovzdávaní cien na Medzinárodnom filmovom festivale v Benátkách Nicole Kidman, ktorá si tam mala prevziať cenu za najlepšiu herečku, už chýbala. Vo vyhlásení, ktoré prečítala režisérka filmu Babygirl, Halina Rejn, kde si Kidman zahrala hlavnú rolu, zdieľala svoju veľkú bolesť. "Dnes som pricestovala do Benátok, aby som sa krátko na to dozvedela, že moja krásna, statočná matka Janelle Ann Kidman práve odišla," stálo v úvode vyhlásenia slávnej ocenenej herečky. "Som v šoku a musím ísť k rodine," vysvetľovala celkom pochopiteľné emócie.

Vo vyjadrení vyzdvihla úlohu svojej zosnulej matky v jej živote. "Toto ocenenie je pre ňu. Formovala ma, viedla a vyformovala ma. Som nesmierne vďačná, že som vám všetkým mohla povedať jej meno prostredníctvom Haliny. Zrážka života a umenia je srdcervúca a moje srdce je zlomené," vyznala sa. Nebolo to však prvýkrát, čo sa takto pekne vyjadrila o matke, ktorá bola tiež herečka. V rozhovore pre Sydney Morning Herald v roku 2020 Nicole Kidman nazvala svoju matku "mojou mentorkou, sprievodkyňou a vychovávateľkou".

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Nicole Kidman (@nicolekidman)

Ozrejmila to slovami: "Dala mi chuť pokračovať v mojej kariére, pretože som ju vždy chcel potešiť. Ale aj ona si brázdila svoju vlastnú cestu a chcela, aby jej dcéry mali rovnakú príležitosť raziť si vlastné cesty. Mama nedosiahla takú kariéru, akú chcela, ale bola rozhodnutá, že jej dcéry budú mať rovnaké príležitosti. A dala mi život, ona a môj otec." Jej otec Antony zomrel v roku 2014. Vo štvrtok Nicole v jej príspevku odkázala: "Moja sestra a ja spolu s našou rodinou sa vám chceme poďakovať za prílev lásky a láskavosti. Každá správa od tých, ktorí milovali a obdivovali našu Matku, pre nás znamenala viac, než budeme kedy schopní vyjadriť."

Najčítanejšie