Zatiahnuté, dažďové prehánky
12°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Za styky s mafiou vyhadzov z Česka! Bagárovej ex- má vážny problém!
Zdielať na

Za styky s mafiou vyhadzov z Česka! Bagárovej ex- má vážny problém!

Archívna reportáž

Makhmud svoje dcérku zbožňuje

Po dlhodobej snahe zápasníka MMA Makhmuda Muradova (34), štátneho príslušníka Uzbekistanu, o získanie povolenia na prechodný pobyt v Česku, prišlo prekvapenie. Na základe súdneho rozsudku musí Česko opustiť kvôli jeho väzbám na kriminálne prostredie. On s tým však nesúhlasí a rozhodol sa proti tomuto rozhodnutiu bojovať.

​V Česku sa cíti uzbecký zápasník Makhmud Muradov už ako doma. Prišiel sem v roku 2011 a etabloval sa v MMA. Neskôr sa mu podarilo prejsť do UFC so sídlom v Las Vegas, ale odtiaľ ho ale na jar "vykopli". Krátko na to však dostal ponuku z Oktagonu MMA. S jeho pobytom v Česku to však nevyzerá ružovo. Na jar mu Odbor azylovej a migračnej politiky neudelil povolenie na pobyt, proti čomu sa Muradov rozhodol podať žalobu. Ako ale píšu v aktuálně.cz, Mestský súd v Prahe jeho žalobe nevyhovel, preto musí Česko opustiť a v budúcnosti sa tam môže zdržiavať iba na základe víza, ktoré mu umožní pobyt najviac na 90 dní.

S rozsudkom ale Muradov nesúhlasí, ako povedal aj pre Super.cz: "Nie je to prvýkrát, čo mi zamietli papiere, ale bojujem ďalej, pretože na to mám nárok a viem, že som nič neurobil. Nie je to fér, budem bojovať ďalej."  Súd sa konal v utorok a rozsudok vyniesla sudkyňa na základe utajovanej správy Národní centrály proti organizovanému zločinu, podľa ktorej Muradov dlhodobo udržiava styky s príslušníkmi balkánskeho organizovaného zločinu. Elitní policajný útvar chronologicky zoradil zistené skutočnosti a poskytol ich sudkyni s tým, že predstavuje nebezpečenstvo pre Česko a jeho obyvateľov.

Mach žil navonok harmonický život, no o jeho ďalších stykoch má súd zjavne jasnú predstavu:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Makhmud Muradov (@makhmud_muradov)

"Utajované informácie podávajú plastický, dlhodobý a ucelený obraz o tom, aké činnosti a kontakty žalobcu v Českej republike rozvíjal vo vzťahu k nebezpečnému kriminálnemu prostrediu. Ide o mozaiku skutočností prebiehajúcich dlhodobo, nebezpečenstvo ohrozenia verejného poriadku je dané i do budúcnosti. Naplnili sa podmienky zamietnutia žiadosti o vydanie povolenia k prechodnému pobytu na území Českej republiky," uviedla sudkyňa počas jednania, na ktorom sa Muradov nezúčastnil. "Predmetné informácie možno považovať za dostatočne konkrétne, vierohodné a presvedčivé," rozhodla sudkyňa. Muradovi nepomohol ani argument, že má v Česku dcérku Rumiu s Monikou Bagárovou. Zrejme práve to pre neho bude najväčšia strata, no nepochybne ho mrzí aj to, že príde o zásadný zárobok v Oktagone. Na druhej strane, aj v rodnom Uzbekistane je veľká hviezda. Otázne je, či tam s ním pôjde aj jeho priateľka.

Najčítanejšie