Zatiahnuté, dažďové prehánky
12°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Absolútne utajený pohreb! Rodina sa v tichosti rozlúčila s Heřmánkom, fanúšikovia sú sklamaní!
Zdielať na

Absolútne utajený pohreb! Rodina sa v tichosti rozlúčila s Heřmánkom, fanúšikovia sú sklamaní!

Archívna reportáž

Podľa oznámenia rodiny sa posledná rozlúčka s Karlom Heřmánkom (†76) bude konať v sobotu 7. septembra v ich rodinnom Divadle Bez zábradlí. O to väčšie prekvapenie je pre fanúšikov zosnulého herca zistenie, že sa s ním rodina tajne rozlúčila v pražskom krematóriu v Motole už v pondelok 2. septembra. Kvôli najvyššiemu stupňu utajenia nebolo hercove meno napísané ani na dennom rozpise krematória, prítomných bolo len sedem najbližších.

​Bolesť rodiny Karla Heřmánka po jeho tragickom rozhodnutí spáchať samovraždu musí byť veľká, no napriek tomu sa v parte ukázalo, že si želajú poslednú rozlúčku s ich milovaným bez sĺz s pohárom vína. Svoj žiaľ prežívali jeho najbližší celkom v súkromí a v takom duchu sa konal aj jeho utajený pohreb v pražskom krematóriu v Motole už v pondelok 2. septembra, píše Super.cz. Dokonca ani kar sa nekonal v reštaurácii, ale v dome hercovej sestry Márie a jej manžela na pražských Vinohradoch, kde im varil známy šéfkuchár Jaroslav Sapík.

Výber nebol náhodný, práve do Sapíkovej reštaurácie si zosnulý herec rád zašiel spolu s manželkou Hankou z Jevan, kde majú dom. Po súkromnej rodinnej rozlúčke zverejnil v pondelok večer Karel Heřmánek ml. na sociálnych sieťach dojemný príspevok. Na snímke s čiernym podkladom poslal svojmu milovanému otcovi krátky odkaz "Leť, otec!" s piesňou Be od speváka Neila Diamonda. O tom, čo sa dialo počas prísne súkromnej rodinnej rozlúčky s Karlom Heřmánkom nepadlo zo žiadnej strany ani slovo.

Smrť herca vyšetruje polícia:

​Oficiálne rodina pozvala všetkých jeho priaznivcom na poslednú rozlúčku s ním až na sobotu 7. septembra do ich rodinného Divadla Bez zábradlí. Udalosť nazvali na počesť zosnulého herca  "tajnou oslavou", na ktorej si "všetci priatelia a verejnosť budú môcť pripomenúť jeho cestu životom." V parte všetkých vyzvali: ​"Poďme si teda na nášho fešáka Huberta, pána Poppera či Lucifera zaspomínať nie so slzou v oku, ale s pohárom bieleho vína, s ktorým by si s nami rád ťukol na oslavu života." Niet pochýb, že fanúšikovia, priatelia a kolegovia radi prídu, no predsa len bolo pre mnohých nepríjemným prekvapením, že tá skutočná rozlúčka už bola. To sa ale dá z pohľadu rodiny chápať a treba o rešpektovať.

Najčítanejšie