Zatiahnuté, dažďové prehánky
12°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Herec sa vzchopil, keď prišiel o nohy, v 51 rokoch ho ale zabila mánia pre zdravú stravu!
Zdielať na
Showbiznis

Herec sa vzchopil, keď prišiel o nohy, v 51 rokoch ho ale zabila mánia pre zdravú stravu!

Zdroj: pexels.com

Z filmového sveta prišla smutná správa o predčasnom skone herca Obi Ndefa. Vo veku iba 51 rokov vydýchol poslednýkrát 28. augusta v nemocnici v Los Angeles. Zosnulý herec sa preslávil najmä účinkovaním v seriáli Dawson's Creek, ale iste si ho fanúšikovia pamätajú aj zo seriálu Hviezdna brána či Star Trek. K smrti mu pomohla jeho posadnutosť striktne "zdravou" stravou.

​Dôvod predčasného skonu herca Obi Ndefa je neobvyklý - porucha príjmu potravy s názvom ortorexia, inak povedané posadnutosť zdravou stravou, ktorá človeku bráni správať sa v stravovaní racionálne. Obimu podľa všetkého spustila aj autoimunitné ochorenie. Jeho sestra Nkem Ndefo o tom napísala vo svojom príspevku na Facebooku: "Mám zlomené srdce zo straty môjho mladšieho brata, ale verím, že je konečne pokojný. Jeho srdce vypovedalo po jeho dlhotrvajúcom boji proti ortorexii." Ďalej uviedla varovanie pre všetkých: "Ako jeho rodina zdieľame túto správu, aby sme upozornili na závažnosť ortorexie v nádeji, že ľudia trpiaci touto ničivou chorobou dostanú súcitnú starostlivosť, ktorú si zaslúžia."

Pred piatim rokmi došlo v živote Obi Ndefa k tragickej udalosti, keď pri nehode na parkovisku v Los Angeles prišiel o nohy. Herec nakladal potraviny do kufra svojho auta a odrazu do neho podľa LA Times narazil opitý vodič. Pri náraze prišiel o pravú nohu, ľavá bola rozdrvená a museli mu ju amputovať. Dostal protézy. Odvtedy sa začal zameriavať na svoje zdravie a zotavenie, pričom bol aj predtým roky aktívny ako učiteľ jogy. Herectvo, ktoré vyštudoval na Yale, zanechal. Do povedomia sa dostal úlohou Bodie Wellsa v seriáli Dawson's Creek, kde hral po boku herečky Katie Holmes.

Katie napísala o Ndefovi vo svojom príspevku na Instagrame: "Bolo úžasné pracovať s takým láskavým mužom. Posielam modlitby a milosť jeho rodine. Odpočívaj v pokoji." Smutný príspevok zdieľala od Mary-Margaret Humes, ktorá hrala Dawsonovu mamu Gale. "Je pre mňa ťažké pochopiť, že si nás opustil, môj drahý priateľ. Vždy si bol a vždy budeš jasným žiariacim svetlom. Aký príklad čistej nefiltrovanej lásky a húževnatosti si dal, keď si v nedávnej dobe čelil životným výzvam. Vážim si všetky posolstvá lásky a vzájomnej podpory za posledných pár rokov. Odpočívaj v pokoji milý bojovník."

Zdielať na

Najčítanejšie