Zatiahnuté, dažďové prehánky
12°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Synovia figurovali všade, prečo ale nikdy nehovoril o dcérach? Smutná skutočnosť z Heřmánkovho života!
Zdielať na

Synovia figurovali všade, prečo ale nikdy nehovoril o dcérach? Smutná skutočnosť z Heřmánkovho života!

Archívna reportáž

Možno viacerých fanúšikov tragicky zosnulého herca Karla Heřmánka (†76) prekvapilo, keď sa až po jeho skone dozvedeli, že po sebe zanechal päť detí. Roky sa oficiálne ukazoval len s jeho tromi synmi, ktorí sa mu narodili v manželskom zväzku s bývalou moderátorkou Hanou Heřmánkovou (61). V minulosti však bol ženatý aj so zubnou lekárkou Stanislavou, s ktorou mal dve dcéry. V polovici osemdesiatych rokov ich manželstvo skončilo rozvodom.

​Po rozhodnutí herca Karla Heřmánka obrátiť na seba na strelnici zbraň, aby tak ukončil svoj život, sa vynorilo mnoho otázok. Keď v smútočnom oznámení stálo, že po sebe zanechal päť detí, nemálo ľudí to prekvapilo. Verejne sa ukazoval len s tromi synmi s manželkou Hanou Heřmánkovou. Dvaja starší, Josef a Karel, pred časom prevzali od otca vedenie rodinného Divadla Bez zábradlí, Josef sa však iba krátko pre skonom otca svojho podielu v ňom vzdal. Najmladší syn František študuje v Londýne.

Kto sú jeho staršie dve deti však nie je žiadnym tajomstvom, len sa o nich toľko nerozprávalo. Sú to dve dcéry z hercovho prvého manželstva so zubárkou Stanislavou, Karolína a Kristýna. O dôvodoch rozvodu tohto manželského zväzku sa nevie takmer nič, no je známe, že sa skončilo za dramatických okolností. Špekulovalo sa, že za tým mohla byť Heřmánkova nevera s Vilmou Cibulkovou, to ale navždy zostane tajomstvom. Exmanželia na seba ale zanevreli a roky absolútne nekomunikovali a dcéry sa pridali na stranu matky. Posledné roky sa však mal ich vzťah s otcom napraviť.

Talentované Heřmánkove dcéry:

Dokonca pred ôsmimi rokmi viedol Heřmánek staršiu z dcér pred oltár. "Karel mal veľkú radosť, keď mu dala Karolína, ktorá z neho urobila ako prvá dedka, vedieť, že sa vydáva, a pozvala ho na obrad," prezradil nemenovaný zdroj pre Blesk. Karolína vyštudovala prestížnu umeleckú školu v Amsterdame. Svoje diela venované najmä priestorovému umeniu vystavovala na rôznych výstavách. Po vydaji však obrátila svoju pozornosť na návrhy a výrobu nábytku na zakázku spolu s manželom. Ako ona, tak aj mladšia sestra sa venujú vo voľnom čase spevu, svojho času boli členkami britskej kapely Bellamy Moon, texty spievali v češtine, angličtine aj francúzštine. Fotky zo svadby Karolíny si môžete pozrieť TU.

Najčítanejšie