Jasno
13°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Hanychová priznala, koľko dá mesačne na stravu pre rodinu! Je TOTO bežná suma pre piatich..?
Zdielať na

Hanychová priznala, koľko dá mesačne na stravu pre rodinu! Je TOTO bežná suma pre piatich..?

Archívna reportáž

Agáte zjavne rozchod so Soukupom prospel, narozdiel od neho...

Náklady na stravovanie patria v rodinách k tej časti výdajov, na ktorých sa dá ťažko šetriť, najmä tam, kde sú aj deti. Agáta Hanychová (39) má tri deti, rovnako ako jej kamarátka Ornella Koktová (31) a téme výdavkov na stravovanie sa venovali aj v ich najnovšom podcaste, kde ich sleduje vyše 5500 odberateľov. Nad výškou ich nákladov ale mnohí krútili hlava

​Nad témami rozhovorov v podcaste Agáta a Ornella si nemusia Agáta Hanychová ani Ornella Koktová veľmi trápiť hlavu. Dodajú im aj ich sledovatelia, medzi ktorými jasne prevažujú ženy. Horúcou témou sú v tejto náročnej dobe aj náklady na stravovanie. Ako sa ale ukázalo, obidve aj vďaka ich skvelým zárobkom z tohto podcastu nemusia veľmi šetriť. Manželom aj deťom doprajú v strave čo im hrdlo ráči.

Na otázku, koľko míňajú na stravu, odpovedali obidve zhodne. "Ja myslím tak dvadsaťtisíc," vyslovila Ornella čiastku, ktorá je v prepočte zhruba 800 eur. Ako hneď ale poznamenala, nezahrnula do toho náklady na krmivo pre ich psa. Agáta prišla na podobnú čiastku, ale dodala, že jej pes toho zožerie značne menej. V priemere na jedného člena to u nich vychádza na 4000 korún, v prepočte cca 160 eur.

Takto to vyzerá u Haynchovej a Koktovej v podcaste:

Tak či onak ich náklady na stravu sa dosť líšia od priemernej českej domácnosti. Podľa prieskumov medzi obyvateľmi sa za máj tohto roku táto čiastka v priemere pohybovala na úrovni 7 900 korún, v prepočte zhruba 315 eur. Z celosvetového prieskumu serveru Picodi.com ale vyplýva, že v Česku minie človek na jedlo v priemere 147 eur, čo je menej ako na Slovensku so 177 eurami na osobu. Samozrejme, že v rámci rodiny sa to nedá len tak spočítať. Malá Rozárka toho iste nezje toľko čo jej nevlastný otec Mirek Dopita. Agáta však pravidelne na Instagrame a Youtube zdieľa videá, kde varí pre rodinu, čo jej prináša sledovanosť a tá prináša peniaze. U Hanychovej sa teda variť vyslovene oplatí.

Najčítanejšie