Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Ctibor
13.9.2024
Nepochopiteľná tragédia! Hviezdny český herec spáchal samovraždu!
Zdielať na

Nepochopiteľná tragédia! Hviezdny český herec spáchal samovraždu!

Zdroj: youtube/screenshot

Z Česka prišla šokujúca a mimoriadne smutná správa. Zomrel hviezdny český herec, nesmrteľný "fešák Hubert", Karel Heřmánek. Vo veku 76 rokov sa, žiaľ, rozhodol pre dobrovoľný odchod z tohto sveta. Obrátil proti sebe zbraň priamo na strelnici.

​Podľa informácií iDNES.cz spáchal herec samovraždu v sobotu na strelnici v Příbrami. o Tragédii informovala Heřmánkova rodina na sociálnej sieti. "Včera v popoludňajších hodinách nás tragicky opustil náš milovaný manžel, otecko a deduško Karel Heřmánek. Bolesť, ktorá nás zasiahla, je nesmierna. Ďakujeme za všetky prejavy sústrasti a prosíme o rešpektovanie súkromia," zverejnili hercovi zdrvení blízki. Heřmánek bol dvakrát ženatý, z prvého manželstva má dve dcéry, z druhého troch synov.

Na jar mal Heřmánek zdravotné problémy, trpel údajne zápalom trojklanného nervu, čo je mimoriadne bolestivý problém, navyše mu spôsobil aj ochrnutie časti tváre. Či bola ale samovražda vyústením tohto zdravotného trápenia, alebo trpel aj inou vážnou chorobou, je zatiaľ len v rovine špekulácií. Polícia smutnú správu potvrdila, hoci bez udania mena. "Nemôžem uviesť totožnosť mŕtveho, no môžem potvrdiť, že na strelnici proti sebe muž ročník 1947 namieril zbraň a zastrelil sa," uviedla hovorkyňa stredočeského kraja Barbora Schneeweisová s tým, že všetko je predmetom vyšetrovania.

Pražský rodák bol principálom Divadla Bez zábradlí, dlhé roky bol ale členom hereckého ansámblu Divadla Na zábradlí. Preslávili ho ale mnohé filmové úlohy na čele s nezabudnuteľným stvárnením Lucifera v rozprávke S čerty nejsou žerty, ale aj Fešák Hubert, Smrt krásnych srnců, Zámek v Čechách, Díky za každé nové ráno, Bumerang, Musíme si pomáhat, Příběhy obyčejného šílenství nebo pokračování oblíbené komedie Dědictví s podtitulem Kurva se neříká. 

Najčítanejšie