Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Ctibor
13.9.2024
Blízki sa naposledy rozlúčili s Delonom. Žiadal, aby utratili jeho psa a pochovali ich spolu
Zdielať na

Blízki sa naposledy rozlúčili s Delonom. Žiadal, aby utratili jeho psa a pochovali ich spolu

Archívna reportáž

Jedna z posledných žijúcich hviezd zlatej éry európskej kinematorgafie, legendárny francúzsky krásavec Alain Delon, zomrel 18. augusta vo veku 88 rokov. V sobotu 24. augusta sa konala podľa jeho priania posledná rozlúčka len s najbližším okruhom rodiny a priateľov na Delonovom panstve v Douchy.

​Pohreb Alaina Delona bol prísne strážený a takmer žiadne informácie neprenikli na verejnosť. Známe je, že sa ho smelo zúčastniť len zhruba 40 vybraných ľudí. Na miesto poslednej rozlúčky sa začali schádzať už okolo poludnia, ako prvý pritom prišiel Jean-Michel Di Falco (82), emeritný biskup diecéz Gap a Embrun, ktorý zádušnú omšu viedol. Bol celoživotným Delonovým priateľom.

Rodina na obrad nepustila žiadne médiá a neposkytli ani blžšie informácie. Prítomní hostia museli prejsť kontrolou a odovzdať mobilné telefóny, aby nedošlo k úniku detailov z miesta rozlúčky. Priamo nad obcou dokonca vyhlásili na čas konania rozlúčky bezletovú zónu. Cieľom bolo zachovať celoživotné nastavenie zosnulého herca - prísne si strážiť súkromie a nedopustiť, aby niekto mohol so zábermi "kšeftovať".

Delonov syn vyšiel pozdraviť fanúšikov jeho otca:

Napriek všetkému ale do mestečka Douchy k Delonovmu panstvu prišlo mnoho fanúšikov, aby mu prejavili úctu. Okrem mnohých kvetov a symbolických darov zaspievali po minúte ticha hercovi na poslednej ceste aj pieseň Paroles, ktorú Delon naspieval so speváčkou Dalidou. Ešte v roku 2018 pustil herec výnimočne pár vybraných novinárov na svoje panstvo a ukázal im aj kaplnku, kde navždy spočinie. Okolo nej sú aj hroby jeho zhruba 50 psov, tí najobľúbenejší sú dokonca priamo v kaplnke. Tam mal spočinúť aj jeho posledný pes, belgický ovčiak Loubo. Delon chcel, aby ho po jeho skone nechali utratiť a pochovali ich spolu.

"Radšej toto, ako by mal zomrieť od žiaľu na mojom hrobe," doplnil DelonBardotovej nadácie však v utorok s odvolaním sa na Delonovových blízkych uviedla, že rodina toto hercovo želanie nesplní. "Nerobte si o Louba starosti," napísala nadácia v príspevku na platforme X. "Má svoj domov a rodinu," uvádza sa v statuse s tým, že rodina Alaina Delona sa o psa postará. O vzťahu herca k psovi svedčí aj to, že Loubovo meno bolo na oznámení o jeho smrti spolu s menami jeho troch detí.

Najčítanejšie