Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Ctibor
13.9.2024
Bol pri nej takmer do poslednej chvíle! Felix Slováček žiali nad stratou exmanželky!
Zdielať na

Bol pri nej takmer do poslednej chvíle! Felix Slováček žiali nad stratou exmanželky!

Zdroj: youtube/screenshot Show Jana Krausa

Smutné chvíle prežíva slávny český saxofonista. Pred pár dňami odišla na večnosť prvá manželka Felixa Slováčka (81), Renée Wevelsiep (†76). Hoci sa rozviedli už pred mnohými rokmi, udržiavali priateľské kontakty, už aj kvôli ich spoločnej dcére René (47). Felixova exmanželka nebola len krásna žena, ktorá sa preslávila ako modelka, ale aj vzdelaná a talentovaná umelkyňa. Vyštudovala herectvo a psychológiu, venovala sa tiež maliarstvu a písala scenáre a knihy.

​Keď v nedeľu navštívil Felix Slováček svoju exmanželku Renée Wevelsiep v ústave, kde ležala, zrejme už tušil, že to bude naposledy. Trpela nepriechodnosťou ciev a nedokázala ani sama vstať z postele, píše Blesk.cz. Pred pár rokmi prekonala aj mozgovú mŕtvicu. "Operácia nebola možná. Mohla by pri nej zomrieť, bolo to príliš nebezpečné. V posledných dňoch jej dávali opiáty, aby nemala bolesti," povedal pre Blesk Slováček, ktorý ju počas jeho návštevy láskyplne držal za ruku. "Bola to krásna ženská, ktorá nemala koniec života ľahký," povzdychol si, no zjavne ho ešte viac opantala Dáda Patrasová, kvôli ktorej sa s Reneé rozviedol.

"Aj keď sme sa rozišli pred viac než štyridsiatimi rokmi, mal som ju rád. Zažili sme krásne chvíle, a hlavne, mali sme spolu dcéru René," spomínal s nostalgiou. Keď si ju v roku 1975 bral za ženu, mnohí mu závideli, svedkom im bol Karel Gott a Ladislav Štaidl. Plagáty, kde pózovala spolu s Ivanou Trump, vtedy Zelníčkovou, v uniforme letušky, viseli na letiskách po celom svete. Dvoril sa jej aj bohatý nemecký podnikateľ Wilhelm Wevelsiep, ale ona dala prednosť Felixovi. Napokon sa  za neho ale v roku 1989 vydala. Keď v roku 2015 skonal, zdedila po ňom veľký majetok, vrátane továrne, nehnuteľností a umeleckých diel. Fotky Reneé si môžete pozrieť TU.

Dcéra Reneé a Felixa je známa česká dabérka a herečka:

Otec Reneé, ktorá sa narodila ako Alena v Prahe, slúžil počas vojny u letectva v Anglicku. Po ňom mala podľa názoru Felixa aristokratické spôsoby správania. Aj domy a byty mala zariadené ako na zámku. Keď ju stretol pred rokmi na tenise nemecký herec Götz George (†77), predstaviteľ komisára Schimanského, zamiloval sa do nej. Často ju navštevoval v Prahe, kde jej mal pomáhať s písaním knihy. Zomrel rok po skone jej manžela. Reneé po sebe zanechala dve deti, okrem dcéry René (47), ktorá je herečkou, aj syna Norberta (56) z prvého manželstva, úspešného právnika. Tie sa rozhodli uskutočniť namiesto jej pohrebu spomienkovú párty.

Najčítanejšie