Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Mária
12.9.2024
Zomrel herec známy z úspešných seriálov, aj z kultového filmu!
Zdielať na

Zomrel herec známy z úspešných seriálov, aj z kultového filmu!

Zdroj: pexels.com

Svet filmu je chudobnejší o charizmatického amerického herca John Aprea. V obklopení rodiny odišiel do hereckého neba vo veku 83 rokov. Ako oznámil jeho manažér Will Levine, zomrel 5. augusta doma v LA prirodzenou smrťou.

​Aj keď syn talianskych prisťahovalcov už od mala obdivoval hrdinov na filmovom plátne a rád by sa tiež stal hercom, dlho nenasvedčovalo nič tomu, že sa ním raz aj stane. V Englewoode v New Jersey, kde vyrastal, hrával futbal za miestny klub a pomáhal rodičom v obchode. Po maturite sa zapísal na Shippensburg Universty of Pennsylvania na odbor obchodný špecialista. Veľmi ho to ale nenapĺňalo, požiadal preto dekana o prestup na politológiu, ale keď mu nevyhovel, štúdium ukončil. Potom sa nejaký čas pretĺkal ako vodič kamiónu, či pracovník na pumpe, až pokým si neprečítal v miestnych novinách inzerát na konkurz do filmu.

Hoci z toho nič nebolo, zveril sa sestre so svojou túžbou po herectve a vďaka jej známemu sa dostal v New Yorku na hodiny herectva k Joshuovi Shelleyovi, u ktorého sa učili aj Jon Voight či Mia Farrow. Po čase New York opustil a skúšal šťastie v LA, kde sa mu podarilo v roku 1968 debutovať vo filme Bullitt s hlavnou hviezdou Steve McQueenom. Potom dostal niekoľko ďalších menších rolí vo filmoch, až sa po stretnutí s Coppolom zúčastnil konkurzu na jeho film Krstný otec II. a získal rolu mladého Salvatora Tessia. On sám to považoval za vrchol svojej hereckej kariéry, no pre mnohých je nezabudnuteľnou jeho rola otca hlavnej postavy Johna Stamosa v populárnom sitcome Plný dom.

Pripomeňte si mladého Johna v slávnom Krstnom otcovi:

Objavil sa aj vo filmoch ako Caged Heat (1974), Crazy Mama (1975, The Idolmaker ( 1980), New Jack City (1991), aj The Manchurian Candidate (2004), Mystery Women (2006), Sharksin (2015), Stevie D. (2016), či Lost Angelas (2019) a mnohých ďalších. Desať rokov účinkoval v telenovele Another World, kde si zahral lodného magnáta Alexandra Nikosa. Naposledy si zahral v kriminálnom seriáli The Bay. Apprea bol trikrát ženatý, s druhou manželkou, herečkou Ninou Zenovich sa mu narodila v roku 1989 jeho jediná dcéra. Po tretíkrát sa oženil v roku 2016.

Najčítanejšie