Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Ctibor
13.9.2024
Takýto koniec si nezaslúžil! Zomrel český herec, správanie rodiny bolo nepochopiteľné!
Zdielať na

Takýto koniec si nezaslúžil! Zomrel český herec, správanie rodiny bolo nepochopiteľné!

Zdroj: pexels.com

Iba nedávno vyšli najavo nepekné rodinné spory ohľadom starostlivosti o herca Rudolfa Jelínka, ktorý posledné roky trpel na viacerými zdravotnými problémami po prekonaní dvoch mŕtvic, čo ho obmedzovalo v samostatnosti. Jeho deťom sa ale nepáčila starostlivosť zo strany jeho manželky Martiny Růžičkovej (60), a tak ho od nej hercova dcéra Bára zobrala. Žiaľ, cez víkend tento svet opustil vo veku 89 rokov.

​Okrúhlej deväťdesiatky sa český herec Rudolf Jelínek už nedožil. "So zármutkom v srdciach musíme oznámiť, že dnes v ranných hodinách v pokojnom spánku odišiel herec Rudolf Jelínek. Milovaný manžel, otec, dedko a pradedko,"oznámila jeho rodina pre ČTK smutnú správu. Na sklonku života si ale musel prežiť trpké chvíle, keď sa jeho druhá manželka a jeho dcéra z prvého manželstva nezhodli. Dcéra Bára odmietala otca vrátiť do jej starostlivosti, keďže vraj otca nachádzala neraz v zuboženom stave, čo jeho manželka Martina popierala a oznámila ako únos. Bára sa mala údajne aj snažiť zbaviť ho svojprávnosti. Herec si rozhodne nezaslúžil, že sa jeho najbližší nedokázali pokojne dohodnúť o vzájomnej spolupráci pri jeho opatere.

Kedysi bol Jelínek s jeho vyšportovanou postavou a mužnými črtmi idolom žien. Spočiatku však nemal v pláne byť hercom, aj keď bol členom ochotníckeho divadla. Uprednostňoval šport, hrával basketbal aj hádzanú a rád aj lyžoval. Videl sa preto prirodzene skôr ako telocvikár, no stále išiel aj smerom k herectvu. Napokon sa po skončení gymnázia dostal na DAMU a po vyštudovaní pôsobil vo viacerých divadlách. Účinkoval v Beskydském divadle v Novém Jičíně a Divadle F.X. Šaldy v Liberci, no najdlhšie pôsobil v činohre Divadla na Vinohradech, a to od roku 1973 až do roku 2004.

Zaspomínajte si na herca v jeho najväčšej úlohe:

Venoval sa aj nakrúcaniu filmov a televíznych seriálov, pôsobil tiež v dabingu. Preslávila ho najmä rola majora Hradca v seriáli 30 prípadov majora Zemana. Divákov zaujal aj ako hrdina v úlohe jedného z parašutistov v Sequensovom filme Atentát. V dabingu prepožičal svoj hlas takým hviezdam ako Charles Bronson či Sean Connery. V Harry Potterovi nahovoril hlas jeho strýka a vo verziách pre videokazety počuť jeho hlas z úst Jamese Bonda dokonca v niekoľkých hereckých verziách. Za celoživotné herecké majstrovstvo v dabingu získal v roku 2020 Cenu Františka Filipovského. Okrem manželky po sebe zanechal dve deti a päť vnúčat.

Najčítanejšie