Zatiahnuté
-0°
Bratislava
Dobroslav
15.1.2025
Hviezdny český moderátor šokuje! Jedol psa a dokonca mu chutil!
Zdielať na

Hviezdny český moderátor šokuje! Jedol psa a dokonca mu chutil!

Zdroj: Instagram/AH

Český moderátor, herec a muzikant Aleš Háma (50) je veľký cestovateľ, ale aj milovník jedla. Keď bol ešte chlapec, chcel byť kuchárom. Ako vášnivý lovec si rád pochutí na zverine, ktorú si aj sám uvarí. Poriadne ale šokoval priznaním, že už okúsil aj mäso zo psa, dokonca dvakrát. Toto, pre drvivú väčšinu asi nepredstaviteľné mäso, si dal raz na Morave a raz na Filipínach, kde sa vybral v januári na dobrodružnú cestu, no objednal si hovädzie.

​O svojich kulinárskych zážitkoch porozprával Aleš Háma Expresu počas nedávneho otvárania novej reštaurácie v centre Prahy. To, že mu nechýba zmysel ani pre čierny humor, dokázal aj svojou historkou jeho naozaj nevšednej gastronomickej skúsenosti. "Tento rok v januári na Filipínach sme si objednali hovädzie, ale bol to pes," prekvapil Háma pomerne desivou skúsenosťou. Opísal aj chuť psieho mäsa: "Bol zaprávaný v hnusnej múčnej omáčke a bolo to nechutné. Zjem fakt veľa vecí, ale toto som nedal. Zacítil som tú sladkú chuť. Toto sa nedalo zjesť, bolo to fakt hnusné."

Tomuto kulinárskemu zážitku zodpovedalo aj prostredie. "Bol to príšerný hotel v horách, bola tam zima a vypínal prúd v intervaloch po dvoch hodinách. Zahrievali sme sa s manželkou fénom. Keď sme si chceli dať panáka whiskey, tak nám povedali, že majú len fľašku. Vo finále dosť dobrý zážitok," spomínal so smiechom. Potom ale ešte pridal tú najzásadnejšiu informáciu: "Ospravedlňujem sa ochrancom zvierat a Marte Kubišovej, ale konzumoval som psa i v chutnej podobe. Hasiči ho piekli na južnej Morave v jednej dedine. Nevedel som, že je to pes. Až po zjedení. Nebudem klamať, bolo to dobré."

Aleš je jeden z najúspešnejších moderátorov v Česku:

Vegeteriánom vraj Háma nikdy nebude, no psa do svojho jedálničku rozhodne nezaradí. Ako je známe, je poľovníkom a rád si dopraje zverinu, ktorú si uloví. "Najradšej mám steakovú úpravu zveriny. Potom mám rád roastbeef z jeleňa. Čo sa týka drobnej zveriny, neexistuje lepšia polievka než z bažanta," zveril sa svojho času so špecialitami z jeho kuchyne pre idnes.cz. Aj jeho dvaja synovia sú po ňom. "Radi varia a ochutnávajú nové veci. Aj ten čas v kuchyni si dokážeme užiť spoločne," pochvaľoval si s tým, že synovia milujú pobyt v prírode, starší má aj poľovnícke skúšky a mladší zas rád chytá ryby. Ešteže nelovia aj psov...

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Aleš Háma (@aleshama73)

Najčítanejšie