Jasno
14°
Bratislava
Lukáš
18.10.2024
Zomrela nečakane, v kuchyni. Príčina predčasného skonu českej herečky je už známa!
Zdielať na

Zomrela nečakane, v kuchyni. Príčina predčasného skonu českej herečky je už známa!

Zdroj: youtube/screenshot

Od náhleho a nečakaného úmrtia českej herečky Simony Postlerovej (†59) ubehli už tri mesiace. Našiel ju v byte na pražských Vinohradoch bez známok života jej syn Damián (30) trpiaci autizmom aj schizofréniou. Sedela za kuchynským stolom, žiaľ, bez života. Konečne je už známa aj príčina jej skonu. Čakalo sa na výsledky pitvy a odborné vyjadrenie.

​Začiatkom mája bola veľkou témou smutná udalosť, keď vo veku 59 rokov nečakane opustila svet Simona Postlerová. Mnohí jej kolegovia zostali v šoku, jej blízka kamarátka Jana Polášková, herečka vinohradského divadla, kde účinkovala aj Simona, zorganizovala aj finančnú zbierku. Postlerová po skone manžela Zdeňka Hrášku bola na celú domácnosť s autistickým synom sama a zostali po nej dlhy na nájomnom ako aj obava, kam poputuje jej syn, s ktorým to ani Simona nemala občas jednoduché.

Na pohreb prišlo mnoho hviezdnych kolegov a kolegýň, napríklad aj Jiřina Bohdalová s dcérou Simonou Stašovou, či Dagmar Havlová. "Často som s ňou robila a mala som ju rada. Viem samozrejme, ako s ňou život hádzal, brala si veci veľmi k srdcu, často viac, než by mala, a je mi to veľmi, veľmi ľúto," vyjadrila sa Bohdalová. Dagmar Havlová pripomenula, že si s ňou podelila toaletný stolík v "hviezdnej" šatni Bohdalová – Kolářová – Veškrnová a jej život nazvala "smutným, plným bolesti a osudových nástrah, ktoré statočne niesla až do rýchleho konca". Po týchto slovách dvoch slávnych herečiek nie je ani prekvapením príčina jej odchodu na druhý svet.

Pripomeňte si posledný rozhovor so zosnulou herečkou:

"Bolo to náhle úmrtie v dôsledku zlyhania srdca," oznámil pre Blesk Postlerovej syn Damián to, čo mnohí predpokladali, hoci sa chvíľu špekulovalo aj o samovražde. Hoci je Damián dospelý tridsaťročný muž, je, žiaľ, odkázaný aj na pomoc druhých. Trpí Aspergerovým syndrómom a atakmi schizofrénie, prvý mal v trinástich rokoch. V záchvate agresivity dokázal fyzicky ublížiť aj matke, ktorá si ho brala v čase voľna zo stacionára. Od maminho skonu na neho dohliadala aj jeho sestra Jana Magdalena, ktorá má ale už vlastnú rodinu s malým dieťaťom, no posledná správa bola pozitívna - Damián získal miesto v chránenom bývaní. Matka zosnulej herečky, Jana Postlerová (80), s ňou už roky nekomunikovala a neprišla ani na jej pohreb. Je jasné, že osud Simona nadelil azda viac, ako dokázala uniesť.

Najčítanejšie