Skoro jasno
22°
Bratislava
Miriama
8.9.2024
Ďalšia rana pre Soukupa! TOTO je dôkaz jeho manažérskej neschopnosti!
Zdielať na

Ďalšia rana pre Soukupa! TOTO je dôkaz jeho manažérskej neschopnosti!

Archívna reportáž

Soukup prišiel nielen o televíziu, ale aj o partnerku s dcérkou

Zatiaľ čo sa Jaromír Soukup (55) na leto vybral opäť do Marbelly, kde má svoju letnú rezidenciu, v televízii, ktorej bol roky vlastníkom, sa dejú veľké zmeny. Nový majiteľ Jan Čermák ho zbavil nielen funkcií, ale dokonca aj moderátorskej pozície vo viacerých reláciách. Už od 1. júla ho nahradili v relácii VIP svět skúsené moderátorky Eva Decastelo a Alice Bendová. To bola Soukupova srdcovka, ešte bolestivejšia je ale správa, že sledovanosť začala výrazne stúpať.

​Svoj odchod z televízie, ktorej bol ešte donedávna vlastníkom, si Jaromír Soukup nepripúšťa. Oddychuje v Marbelle, odkiaľ zdieľa veselé fotografie z pláže, aj pri stole plnom dobrého jedla. "Celkom dosť z vás mi píše, čo je so mnou. Presne toto so mnou je. Pár týždňov ma česká politika, ani showbiz nezaujíma, fakt nie. V auguste sa do obojého zas pustíme," odkázal zvedavcom. Od mája už však naplno ovláda jeho niekdajšiu mediálnu spoločnosť Jan Čermák, ktorý evidentne so Soukupom nepočíta. Ten však nepriznáva žiaden konflikty.

Podľa merania Asociace televizních organizací, mala táto televízia podiel 2,2 percent sledovanosti medzi divákmi od 15 rokov. "Čísla sledovanosti sa konečne zdvíhajú," tvrdia zdroje pre eXtra.cz. Plán nového majiteľa má byť o pár rokov až 5 percent. Soukup dlhodobo neinvestoval do výroby, čím stratil veľa divákov. Inzerenti v nadväznosti na neatraktívny program nechceli zadávať toľko reklamy a keď, tak za minimálne sumy. To spôsobilo, že nemal peniaze na prevádzku a televízia smerovala ku krachu. Jej dlhy sa blížia k miliarde českých korún. No zdá sa, že bez Soukupa sa začína televízii viac dariť, čo je nepochybne poriadne trpké zistenie. Vždy sa totiž tváril ako zdatný podnikateľ, no jeho manažovanie televízie tomu nenasvedčovalo.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Jaromir Soukup (@jaromir_soukup)

"A to ešte zďaleka nedošlo k väčšine zmien, ktoré nabehnú v nasledujúcich týždňoch a mesiacoch," prezradil interný zdroj veľké plány. Navyše, Soukup bol na obrazovke pričasto a mnohým nesadol. "Naše správy, ktoré nahradili Jaromírove Moje správy, si zatiaľ vedú slušne. Lepšie, než sa čakalo. A VIP svet s Evou Decastelo a Alicou Bendovou má prvé čísla tiež veľmi nádejné," uviedol zdroj s tým, že treba počkať, či pôjde o dlhodobý trend. Budúcnosť Soukupa je ale neistá. "Môže skončiť úplne, alebo mu nechajú len debaty s Kalouskom, alebo pôjde do digitálnej platformy. Stále sa to ešte rieší," ozrejmil zdroj Soukupove vyhliadky. Tomu to ale navonok vôbec netrhá žily, napokon, stále je milionár a nemusí sa obávať, že by nemal čo do úst...

Najčítanejšie