Skoro jasno
22°
Bratislava
Miriama
8.9.2024
Úloha alkoholičky ju poznačila! Česká herečka Tereza Ramba musí navštevovať psychoterapeuta!
Zdielať na

Úloha alkoholičky ju poznačila! Česká herečka Tereza Ramba musí navštevovať psychoterapeuta!

Zdroj: youtube/screenshot ZA

Nie každý herec zvláda bez problémov prechádzať z role do civilu. Tereza Ramba (35) priznala, že na to potrebuje aj pomoc psychológov. Dala jej zabrať najmä úloha alkoholičky v nedávno do kín uvedenom filme Zápisník alkoholičky. Po prečítaní scenára ju dokonca najskôr odmietla.

​Aj keď viacerí kritici vyčítajú novému filmu Dana Svátka, že šiel len po povrchu problému, výkon herečky Terezy Ramby v hlavnej úlohe nadchol snáď každého. Odkedy sa začal film premietať v kinách, prilákal doteraz vyše 165 tisíc návštevníkov. Ide o dramatický príbeh mladej mamičky, ktorú zúfalé okolnosti časom priviedli až k závislosti od alkoholu. Scenár sa pridŕžal úspešného blogu Zápisník alkoholičky, ktorý písala Michaela Duffková na základe vlastnej skúsenosti. Napokon sa z toho dostala pomocou protialkoholickej liečby, kam ju priviedol manžel.

Tereza sa spočiatku bála prijať ponuku na túto rolu. "Áno, mala som vážnu obavu, že je to veľmi veľký ponor na to, aby som ho zvládla ustáť," uviedla v rozhovore pre Spotlight na aktuality.cz. "Nakoniec som zistila, že sa len bojím, preto som rolu prijala," priznala. Rolu alkoholičky zvládla aj vďaka jej rokmi osvedčenému postupu očisťovania sa od rolí. "Mne ide dobre sa dostávať do tých postáv, ale zistila som, že oveľa väčší problém mám dostať sa späť. Už pred nejakými desiatimi rokmi som na tom začala pracovať. A teraz mám vybudovaný systém, ako to zvládnuť," vysvetlila s tým, že navštevuje na to špecializovanú kliniku.

"Herectvo je v tomto strašne zvláštne povolanie a očisťovanie sa od tých rolí by malo sprevádzať každú postavu, ktorú tvoríte. Doteraz chodím na preventívne terapie, na psychosomatickú kliniku. Tam chodím už dlho, s rôznymi pauzami," priznala herečka. Najviac to však potrebovala práve kvôli jej úlohe vo filme Zápisník alkoholičky, kde sa jej spravilo zle vraj už po prvom prečítaní scenáru. "Myslím si, že najintenzívnejšie obdobie bolo tak dva tri mesiace až pol roka po nakrútení toho filmu," zverila sa a niet pochýb, že po zhliadnutí jej absolútne uveriteľného výkonu jej všetci veria náročnosť procesu. Satisfakciou jej môže byť jednak obrovský úspech u publika, no s veľkou pravdepodobnosťou aj prestížne ocenenie, na čele s Českým levom.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Tereza Ramba (@tereza.voriskova)

Najčítanejšie