Skoro jasno
26°
Bratislava
Alica
6.9.2024
Plavba na paddleboarde sa skončila tragicky! Televízna šéfkuchárka († 49) sa už nevynorila!
Zdielať na

Plavba na paddleboarde sa skončila tragicky! Televízna šéfkuchárka († 49) sa už nevynorila!

Zdroj: twitter

Letné dni lákajú k vode, no netreba podceňovať jej nástrahy. Ku každoročnému množstvu správ o utopených pribudla v stredu, žiaľ, ďalšia. Svoje sily zrejme precenila známa americká šéfkuchárka Naomi Pomeroy, ktorá by v novembri oslávila päťdesiatku. Utopila sa pri nehode, keď spolu s manželom Kyle Linden Websterom a ich priateľom splavovali na paddleboarde rieku Willamette.

​Vo vyhlásení kancelárie šerifa okresu Benton zo 16. júla stálo, že v rieke Willamette v Oregone sa utopila 13. júla známa kulinárska odborníčka Naomi Pomeroy. Na základe vyšetrovania zistili, že ona, jej manžel Kyle Linden Webster a ich kamarát padli do vody z dvoch k sebe priviazaných paddleboardov, keď narazili na konár. Naomi stiahol silný prúd pod hladinu a nedarilo sa jej vynoriť po zapletení sa do "vôdzky paddleboardu". Webster s kamarátom medzitým doplávali k brehu. Zalarmovali záchrannú službu, ale ani tej sa v silných prúdoch nedarilo s jej hľadaním.

Na druhý deň zbadali ženské telo ľudia, ktorí sa po rieke plavili na kanoe. Zavolali na tiesňovú linku a krátko nato tam dorazili zástupcovia námornej pechoty. Telo ležalo v plytkej časti rieky na skalnatom podloží. Neskôr sa pri identifikácii potvrdilo, že je to telo Naomi Pomeroy a informovali o tom rodinu. Zostala po nej dvadsaťštyriročná dcéra z prvého manželstva s Michaelom Hebbom. S tým začala podnikať v kulinárstve v roku 2002 a darilo sa im natoľko, že mali zakrátko až sto zamestnancov. Hebb však ich firmu vytuneloval a ušiel. Naomi sa potom pustila do podnikania sama.

Naomina reštaurácia je pojem:

Jej reštaurácia Beast v Portlande, ktorú otvorila v roku 2007 s jej obchodným partnerom rok nato vyhrala v súťaži o najlepšiu reštauráciu roka. V roku 2009 vyhlásili Pomeroy za jednu z najlepších šéfkuchárok v magazíne Food & Wine's. V roku 2014 získala cenu Jamesa Bearda. Objavila sa aj v súťaži Iron Chef a Top Chef Masters a pôsobila ako porotkyňa v sérii Top Chef. V roku 2016 vydala kuchársku knihu Taste & Technique. Na jeseň plánovala otvoriť francúzsku reštauráciu. Hold jej vzdali viacerí známi šéfkuchári, ktorí ocenili jej "extrémnu kreativitu a oddanosť remeslu".

Pod posledným príspevkom Naomi sa hromadia kondolencie a slová smútku i uznania:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Naomi Pomeroy (@naomipomeroy)

Najčítanejšie