Skoro jasno
12°
Bratislava
Kvetoslava
24.10.2024
Vondráčková ako zákerná špina..? Ani jej priateľ to nezvláda!
Zdielať na

Vondráčková ako zákerná špina..? Ani jej priateľ to nezvláda!

Archívna reportáž

Nie je neobvyklé, že diváci vnímajú hercov aj podľa ich rolí, pritom s realitou to obvykle nemá nič spoločné. Nie každý herec preto rád prijíma záporné role. Tobôž, ak sa jedná o ženu. Po mnohých rolách princezien a krehkých naiviek si však už Lucia Vondráčková (44) trúfla prijať ponuku do seriálu, kde stvárňuje zákernú mrchu. Niektoré kolegyne to odmietli, ona bola za takúto príležitosť vďačná. V takejto úlohe sa ale nepáči ani jej priateľovi Zdeňkovi Polívkovi (25).

​Medzi obľúbené seriály v českej televízii patrí aj Ulica. Pred pár mesiacmi sa v úlohe zákernej mrchy Soni Čechovej objavila Lucka Vondráčková. Od čias rolí naivných dievčat Lucka dozrela a nebojí sa hrať ani iné typy hrdiniek. Za rolu Sone ale dostáva hejty a prekáža to aj jej priateľovi Zdeňkovi Polívkovi. "Mám veľa kolegýň, ktoré tú rolu odmietli, pretože sa báli, že im to pokazí pekný usmievavý imidž, ale pre mňa ako pre niekoho, koho viac vnímali ako speváčku, to bolo zoslané z hereckých nebies, pretože keby som opäť hrala ďalšiu vílu alebo princeznú, tak by sa nič nezmenilo. Ono to urobilo takú čiaru a od tej doby sa nebojím negatívnych potvor," zverila sa Lucka pre eXtra.cz.

"Fanúšikovia Ulice by ma asi najradšej ukameňovali, ale budem rada, keď sa prídu pozrieť aj na nejaké moje predstavenie. Aktuálne hrám v niekoľkých predstaveniach a vždy je tá rola iná, čo je asi výhoda tých skúseností a veku, pretože keď ste mladá, neustále hráte také tie naivky, ale tie zrelé ženské sú už pestré a dobre napísané. Je to radosť objavovať nové charaktery," upozornila Lucka na to, že rola v Ulici nie je zďaleka jediná, ktorú v súčasnosti stvárňuje. V predstavení Aby bylo jasno ju možno vidieť v doteraz nezvyklej úlohe zrelej ženy.

"Prehupla som sa do päťdesiatničiek, ale tá rola ma nesmierne baví. Je opäť šťavnatá, naozaj mi teraz chodia zaujímavé role, takže som za to veľmi vďačná a užívam si každú minútu," pochválila sa, no doma v priateľovi Zdeňkovi nenašla fanúšika pre tento seriál. "Mám radost, keď sa mu niečo páči, ale musím povedať, že Soňu Čechovú veľmi rád nemá. Niekedy mu poviem, nech sa pozrie, keď je tá Soňa skutočne štipľavá, ale on mi odpovie, že tá Soňa je prosto zlá, takže sa na to nemôže pozrieť," hovorí so smiechom Lucka, ktorej priateľ sa možno tak trochu obáva, či tá zlá Soňa v Lucke kdesi nedrieme...

Najčítanejšie