Skoro jasno
25°
Bratislava
Prokop
4.7.2024
Mesiace v nemocnici, sťahovanie z bytu... Krampol priznal, čo spravil s jeho milovaným psom!
Zdielať na

Mesiace v nemocnici, sťahovanie z bytu... Krampol priznal, čo spravil s jeho milovaným psom!

Zdroj: Instagram/Jiri Krampol

Do svojho nového bytu v Dome s opatrovateľskou službou si Jiří Krampol (85) z predchádzajúceho bytu v centre Prahy priniesol len pár milovaných vecí, ktoré sa mu do značne menšieho príbytku zmestia. Steny mu zdobí množstvo obrazov a fotografií, na poličkách má rôzne figúrky, hodiny a ocenenia, ako milé spomienky na to pekné z jeho minulosti. Na jeho vek ale pôsobí v byte zvláštne plyšový psík. Nejde ale o len tak hocijakého plyšáka - Jirkovi pripomína jeho skutočného psíka, jorkšírku Žanynku.

​Už pred nejakým časom sa musel Jiří Krampol rozlúčiť s jeho milovaným psíkom. Posledné roky bol viac v nemocnici ako doma a tiež mu jeho veľké problémy s chôdzou nedovoľovali psíka pravidelne venčiť. Veľmi ho mrzelo, že sa psíka musel vzdať, a tak si zaobstaral aspoň plyšáka. "Toho som dostal od jednej Američanky z Texasu. Je to plyšový jorkšírsky teriér. Mám totiž takého psíka. Volá sa Žanynka a má už sedemnásť rokov. A ten plyšový psík má byť práve kópia mojej Žanynky, aby mi ju pripomínala," vysvetlil pre denik.cz ako to s plyšákom je, ale aj to, kam sa podela skutočná Žanynka.

"Momentálne sa o ňu stará moja kamarátka. Práve o chvíľu by ma mala so Žanynkou navštíviť. Veľmi sa mi po nej cnie, ale viem, že je o ňu dobre postarané. Chýba mi ale naozaj veľmi. Je to taký maznáčik. Keď som prišiel domov, tak som si sadol, Žanynka na mňa skočila, ľahla si mi na nohy a chcela, aby som ju hladkal. Bol to náš rituál," zveril sa herec. Žanynku pritom zadovážila ešte jeho zosnulá manželka Hanka (†59), ktorej bola vernou spoločníčkou aj vo chvíľach, keď sa jej stav začal zhoršovať.

Pripomeňte si Krampola v časoch najväčšej slávy, po boku so Šimkom:

Psíka radi rozmaznávali, ale o to neprichádza ani u novej opatrovateľky, ktorá je zverolekárka, a tak je Žany naozaj v tých najlepších rukách. Je milé, že s ňou prišla Jirku navštíviť do jeho nového bydliska, kde nechýba ani pekne upravený vnútorný parčík s lavičkami a dá sa tam príjemne posedieť aj vonku. Ideálnejšie to snáď Jirka mať na staré kolená mať ani nemohol. On sa však tomu dlho bránil, ako prezradila jeho exmanželka Marta, ktorá mu veľmi pomohla so získaním bytu. "S Jirkom to nebolo jednoduché. Museli sme ho hlavne presvedčiť, že sám doma už byť naozaj nemôže," prezradila. Teraz si však už svoj nový domov Krampol nevie vynachváliť.

Pre ženu

Najčítanejšie