Jasno
24°
Bratislava
Melánia
30.6.2024
Do Karlových Varov dorazili mega hviezdy, TENTO zbožňovaný fešák ale správaním poriadne sklamal!
Zdielať na

Do Karlových Varov dorazili mega hviezdy, TENTO zbožňovaný fešák ale správaním poriadne sklamal!

Archívna reportáž

Aj minulý ročník priniesol mnoho hviezd

Po roku sa opäť schádzajú na slávnostné otvorenie Medzinárodného filmového festivalu Karlove Vary filmové hviezdy z Česka i zahraničia. Vo štvrtok už priletela jedna z hlavných hviezd festivalu, Viggo Mortensen (65), ktorý patrí medzi veľmi obľúbených hollywoodskych hercov najmä vďaka úlohe Aragorna z Pána prsteňov. No ak ľudia čakali prívetivého a otvoreného človeka, zrejme boli sklamaní.

​Počas Medzinárodného filmového festivalu Karlove Vary (KVIFF) aj v 58. ročníku očakáva účasť veľkého množstva filmových fanúšikov a samozrejme nechýbajú ani filmové hviezdy. Tie najväčšie, Viggo Mortensen a Geoffrey Rush (72), sú vo Varoch už od štvrtka. Už vo štvrtok sa zúčastnili spolu s prezidentom festivalu Jiřím Bartoškom tradičnej večere. K tejto trojici sa pripojil aj moderátor Marek Eben. Ani počas večere sa ale údajne nálada herca Vigga Mortensena veľmi nezlepšila. Krátko po večeri sa vybral sám späť do hotela a prosby fanúšikov o podpis či spoločnú fotku vraj odmietal, čo mnohých pohoršilo a sklamalo.

​​Austrálsky herec Geoffrey Rush bol, naopak, v dobrej nálade už od jeho príchodu na festival. Na všetky strany rozdával úsmevy, fotil sa s fanúšikmi a rozdával podpisy tak, ako sa to očakáva od hviezd na festivale. Rush je známy najmä z filmov Shine, Piráti z Karibiku, Zamilovaný Shakespeare, Hľadá sa Nemo, či Kráľova reč. Je však aj uznávaným muzikantom, jeho zložité kompozície a eklektické texty vo veľkej miere vychádzajú a čerpajú zo sci-fi a filozofie. Za svoj výkon vo filme Shine získal v roku 1996 Oscara za najlepšieho herca. Kvôli tejto úlohe sa začal po tridsiatich rokov opäť učiť hrať na klavíri.

Príchod Mortensena na KVIFF:

Aj keď Viggo Mortensen zatiaľ Oscara nezískal, vďaka jeho úlohe Aragorna vo filmovej trilógii Pán prsteňov sa stal veľkou filmovou hviezdou. Je aj ústrednou hviezdou tohtoročného festivalu vo Varoch. Známy je tým, že si svoje úlohy starostlivo vyberá a nebyť synovho prehovárania, možno by ani neprijal úlohu Aragorna. Režisér Peter Jackson neskôr priznal, že na Viggove otázky o tejto postave nedokázal vždy presne odpovedať a tŕpol, či túto rolu prijme. Napokon si ju obľúbil natoľko, že si kúpil aj koňa, na ktorom vo filme jazdil. Mortensen hral aj v ocenenom filme Crash, nominácie na Oscara získal za úlohy vo filmoch Toto je náš svet a Zelená kniha. Hĺbavý herec ovláda 9 jazykov, vydal tri jazzové albumy, knihu básní a vystavil množstvo umeleckých fotografií.

Príchod Rusha na KVIFF:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Karlovy Vary IFF (@kviff)

Najčítanejšie