Polojasno
28°
Bratislava
Melánia
30.6.2024
A je to tu! Čoho sa Krampol po mesiacoch v nemocnici obával, sa splnilo!
Zdielať na

A je to tu! Čoho sa Krampol po mesiacoch v nemocnici obával, sa splnilo!

Archívna reportáž

Situácia s bývaním herca Jiřího Krampola (85) sa posledné týždne zdala komplikovaná. Od marca ležal v nemocnici a do bytu v centre Prahy, kde doteraz býval, mu bez opatery návrat lekári neodporúčali. Medzitým sa riešila aj možnosť získania bytu v dome s opatrovateľskou službou. Aktívne mu s tým pomáhala aj jeho bývalá manželka a vyšlo to.

​Po týždňoch neistoty sa Jiří Krampol dočkal bytu v dome s opatrovateľskou službou v centre Prahy. Môže za to vďačiť aj exmanželke Marte Krampolovej a kamarátke Hane Naušovej, ktoré za neho obiehali úrady. Konečne ho mohli prepustiť z nemocnice, kde ležal už od marca a cítil sa tam stiesnene a nesvoj. Na druhej strane sa obával aj veľkej zmeny a pôvodne myšlienku sťahovania do "cudzieho" odmietal. No situácia sa viditeľne zmenila, po presťahovaní hneď citeľne pookrial a zlepšila sa mu aj nálada. "Je to ďaleko krajšie, než som si myslel. Je tu krásne prostredie. A mne tých 27 metrov štvorcových bohato stačí k životu," s nadšením sa Jirka vyjadril o svojom novom bývaní v rozhovore pre Showtime. Pôvodne sa ale zo svojho bytu v pražskom Starom Meste odsťahovať nechcel.

Pochvaľoval si aj služby opatrovateľského domu, kde sa byt nachádza. "Dajú vám lieky, zavolajú vám, či ste si vzal lieky a keby sa čokoľvek stalo, zazvoním na alarm a zoženiem doktora. Sestričky sú tu stále k dispozícii," vysvetlil. Dal si tam priviesť aj masážne kreslo. "Som tu maximálne spokojný, starajú sa o mňa ako o vlastného," potvrdil aj pre denník Ahaonline. "Dom má hrubé múry. Nie je tu horúco, dobre se mi tu spí... Aj keď ja zaspím i na vreci cementu!" zasmial sa. Napokon, v živote sa aj kvôli trom rozvodom musel sťahovať až deväťkrát. Táto adresa je už desiata.

Pripomeňte si legendárnu dvojicu Šimek - Krampol:

Jeho exmanželka Marta na neho prezradila: "S Jirkom to nebolo jednoduché. Museli sme ho hlavne presvedčiť, že sám doma už byť naozaj nemôže. Dostal dokonca niekoľko ponúk k sobášu, ale dievčatá nemali zistené, že Jirka nemá svoj vlastný byt a je v prenájme." Z bytu si Jirka vzal len to najnutnejšie. "Je neuveriteľné, koľko vecí človek za život nazhromaždí. Budem to musieť všetko prebrať a nejako sa toho zbaviť," povzdychol si. Po dlhej dobe už bol aj s priateľmi na prechádzke v prírode. Zašiel tiež do Plzne, kde ho pozval kamarát moderátor do jeho relácie v rozhlase. "Ľudia v publiku sa smiali a tlieskali. To je pre mňa najkrajší odpočinok, to ma nabíja," konštatoval konečne spokojný herec.

Najčítanejšie