Jasno
22°
Bratislava
Melánia
30.6.2024
Svet prišiel o skvelého herca, zomrela hviezda filmov Osobný strážca či Noc v múzeu
Zdielať na

Svet prišiel o skvelého herca, zomrela hviezda filmov Osobný strážca či Noc v múzeu

Zdroj: pexels.com

Hoci sa dožil pekného veku, fanúšikovia aj najbližší smútia za odchodom Billa Cobbsa, všestranného herca, ktorý stvárnil desiatky rolí. Zažiaril v takých slávnych filmoch ako Farba peňazí od Martina Scorseseho, Cotton Club režiséra F.F. Coppolu, Hudsucker Proxy od bratov Coenovcov, ale aj v trháku Osobný strážca po boku Whitney Houston alebo v komédii Noc v múzeu a mnohých ďalších.

​Skon Cobbsa potvrdil jeho brat na Facebooku s tým, že herec zomrel vo veku 90 rokoc "pokojne" vo svojom dome v Kalifornii v utorok 25. júna. "Milovaný partner, starší brat, strýko, náhradný rodič, krstný otec a priateľ Bill nedávno a šťastne oslávil svoje 90. narodeniny obklopený milovanými blízkymi. Ako rodina sa utešujeme vedomím, že Bill našiel pokoj a večný odpočinok u svojho nebeského Otca. Prosíme vás o modlitby a povzbudenie v tomto období."

Cobbsova cesta k herectvo nebola priamočiara, dostal sa k nemu až po tridsiatke, po ôsmich rokoch strávených v letectve, práci pre IBM a dokonca aj ako predajca áut. Ako povedal v jednom zo starších rozhovorov, bol to jeden z jeho zákazníkov v predajni áut, ktorý ho prinútil skúsiť herectvo, keď sa Cobbsa opýtal, či by nechcel hrať v divadelnej hre. Začal účinkovať v predstaveniach v Karamu House v rodnom Clevelande a nakoniec v roku 1970 odišiel do New Yorku.

Cobbs získal svoju prvú filmovú úlohu v komparze v roku 1974, no odvtedy sa jeho kariéra rozbehla, na kontne má až 195 filmových aj televíznych titulov. Hosťoval aj v seriáloch Sopranovci, Západné krídlo a The Drew Carey Show. V roku 2020 získal Cobbs cenu Emmy za prácu v kanadskej detskej šou Dino Dana.

Najčítanejšie