Jasno
31°
Bratislava
Pavol, Peter, Petra
29.6.2024
Doťahuje na Kollára! Boháč Musk má dvanáste dieťa, polovicu z nich stihol za 5 rokov!
Zdielať na

Doťahuje na Kollára! Boháč Musk má dvanáste dieťa, polovicu z nich stihol za 5 rokov!

Archívna reportáž

Pred dvomi rokmi kúpil Twitter, mnohí ho za jeho následné kroky kritizovali

Jeden z najbohatších mužov sveta, Elon Musk (52), na seba neustále púta pozornosť. Nie sú to len jeho revolučné počiny v oblasti vesmírneho programu SpaceX, vývoja elektromobilu, alebo integrácie ľudského mozgu s umelou inteligenciou. Najnovšie ohromil tým, že sa stal až dvanásťnásobným oteckom. Vraj je jeho najväčšou radosťou, keď môže svoj voľný čas tráviť s deťmi. Za posledných päť rokov sa mu ich narodilo šesť.

​Svojrázny miliardár Elon Musk sa stal po prvýkrát otcom v roku 2002, no jeho syn Nevada zomrel po desiatich týždňoch na syndróm náhleho úmrtia dojčiat. "Nie je nič horšie ako prísť o dieťa. Môj prvorodený syn mi zomrel v náručí. Cítil som tlkot jeho srdca," zveril sa Musk v minulosti. Po dvoch rokoch sa mu s manželkou Justine Wilson narodili dvojičky Griffin a Vivian, neskôr v roku 2006 trojčatá Kai, Saxon a Damian oplodnením in vitro. Vivian sa v roku 2022 vyhlásila za transgender a s otcom nechce mať nič spoločné "žiadnym spôsobom, tvarom alebo formou".

Ďalšie tri deti sa mu narodili zo vzťahu so speváčkou Grimes. Prvé prišlo na svet marci 2020 a nazvali ho X Æ A-12, ale kalifornské úrady im to zamietli. Ich druhé dieťa, ktoré sa narodilo v roku 2021, má meno Y Exa Dark Sideræl. Do tretice prišiel na svet v roku 2023 syn, ktorého nazvali Techno Mechanicus, ale prezývajú ho Tao. Grimes, vlastným menom Claire Elise Boucher o ňom v jej príspevku na X napísala: "Priala by som si, aby som vám mohla ukázať, aký roztomilý je malý Techno, ale mojou prioritou je držať moje deti mimo očí verejnosti." Po rozchode s Muskom podala v septembri 2023 súdny návrh na určenie rodičovských práv ich troch detí.

V roku 2021, krátko pred narodením Muskovho druhého dieťaťa s Grimes, prišli na svet dvojčatá Strider a Azure s jeho partnerkou Shivon Zilis, ktorá pracuje od roku 2017 pre Neuralink. Musk iba nedávno prezradil, že sa im už narodilo začiatkom roka aj tretie dieťa. Ako povedal pre New York Post, nešlo o žiadne utajené tehotenstvo. "Všetci naši priatelia a rodina o tom vedia. Že sme nevydali bizarná tlačovú správu, to neznamená, že je to tajné," povedal tento multimiliardár. Musk je zástancom zvyšovania globálnej pôrodnosti, v tweete z roku 2022 tvrdil, že pokles pôrodnosti je "najväčším nebezpečenstvom, ktorému civilizácia čelí" a robí všetko pre jeho odvrátenie evidentne aj on sám.

Najčítanejšie