Oblačno
13°
Bratislava
Michal, Michaela
29.9.2024
S rakovinou bojujúca seriálová Brenda sa podelila o trpkú správu, mnohí tomu odmietajú uveriť!
Zdielať na

S rakovinou bojujúca seriálová Brenda sa podelila o trpkú správu, mnohí tomu odmietajú uveriť!

Archívne video

V najnovšej epizóde svojho pocastu Let's Be Clear z 24. júna sa americká herečka Shannen Doherty (53) svojim sledovateľom zverila, kde sa práve nachádza na svojej ceste poznačenej rakovinou a rozvodom s manželom Kurtom Iswarienkom (49). Priznala, že minulý rok bol pre ňu veľmi ťažký. Prezradila tiež, že zakrátko začne ďalšie kolo chemoterapie, ktorú podstupuje spolu s operáciami už niekoľko rokov. Napriek tomu sa drží statočne, no nie všetci jej to uľahčujú.

​Minulý rok v januári podstúpila Shannen Doherty operáciu pre novoobjavený nádor v mozgu. Po nej podstúpila radiačnú liečbu. Mlčala o tom však až do júna. Medzitým musela riešiť vzťahové problémy s manželom Kurtom Iswarienkom a podala žiadosť o rozvod. "Je zrejmé, že rozvod nie je ľahký, najmä ak ste niekoho skutočne milovali. A ja som milovala svojho manžela," vyjadrila sa vtedy. V hre je však aj praktická stránka, Doherty od roku 2022 nepracuje a potrebuje najmä na liečbu peniaze, o ktoré požiadala 14. júna prostredníctvom súdu manžela, ako uviedol Us Magazine.

V súdnych dokumentoch Shannen požaduje od Kurta mesačnú podporu vo výške 15 343 dolárov so spätnou platnosťou od 1. júna 2024. Žiada tiež, aby jej prispel 9 100 USD na jej právne poplatky. "V dôsledku mojich opakujúcich sa zdravotných problémov som do značnej miery neschopná pracovať a nemám žiadne vyhliadky na zamestnanie do budúcnosti. Dnes je prakticky celý môj príjem reziduálnym príjmom z práce vykonávanej pred uzavretím manželstva," uvádza s rakovinou v poslednom štádiu bojujúca herečka v jej žiadosti.

Situácia sa, žiaľ, nevyvíja dobre: "Väčšina môjho reziduálneho príjmu pochádza z televíznej show s názvom Charmed. Nedávno som sa dozvedela, že Charmed už nebude streamovať na žiadnej veľkej streamovacej platforme po 30. júni 2024. V dôsledku toho sa môj budúci reziduálny príjem dramaticky zníži." Shannen je navyše presvedčená, že jej manžel úmyselne zdržuje súdny proces, aby sa vyhol plateniu. "Nie je správne, že Kurtovi bolo dovolené predĺžiť náš rozvod v nádeji, že zomriem skôr, ako mi bude musieť zaplatiť," uvádza Doherty v dokumentoch.

Podľa Iswarienkovej právničky Katherine Heersem Kurt ponúkol Shannen v októbri 2023 dohodu o urovnaní, ale odmietla ju. Doherty namietala, že dohoda nezohľadňovala otázky jeho reálnej "zárobkovej schopnosti" počas ich manželstva a je zrejmé, že ide o snahu o dohodu výhodnejšiu pre jej údajne neverného manžela. Mnohí odmietajú takémuto hanebnému konaniu Iswarienka uveriť, najmä s ohľadom na to, že je Shannen nutne potrebuje peniaze na liečbu. Ale ak bol schopný ju v jej najťažších chvíľach podviesť a opustiť, prečo by bez väčších výčitiek nezvládol aj toto...

Najčítanejšie