Oblačno
16°
Bratislava
Václav
28.9.2024
Zomrel herec s nezameniteľným zjavom. Mal len 56 rokov
Zdielať na

Zomrel herec s nezameniteľným zjavom. Mal len 56 rokov

Zdroj: pexels.com

V slede správ o úmrtiach známych hercov, ktorých je v poslednom čase, žiaľ, nemálo, pribudla ďalšia - o skone herca Taylora Wilyho, hviezdy Hawaii 5-0 a bývalého zápasníka sumo. Mal iba 56 rokov, keď ho bez predchádzajúcich väčších zdravotných ťažkostí zastihla smrť na Havaji, odkiaľ aj pochádza. Svoju hereckú kariéru začal už v osemdesiatych rokoch minulého storočia.

​Správu o skone Taylora Wilyho potvrdil Peter M. Lenkov, výkonný producent televízneho reštartu Hawaii Five-0, začiatky ktorého sa datujú ešte od roku 2010. Herec sa narodil ako Teila Tuli 14. júna 1968 v Laie na Havaji. V roku 1987 ho prijali do stajne sumo Azumazeki. Stal sa prvým bojovníkom narodeným mimo Japonska, ktorý vyhral šampionát v divízii makushita. Dlho zostával neporaziteľným, no po utrpení viacerých zranení kolena sa začal venovať filmu a televízii.

V rokoch 2010 až 2020 si zahral rolu Kamekona Tupuola, majiteľa plážového stánku s krevetami a tiež dôverného informátora tímu Five-0 Task Force v seriáli Havaj 5-0. Neskôr sa objavil v siedmich epizódach Magnum PI. V
80. rokoch 20. storočia sa tento havajský herec objavil v Magnum PI, neskôr získal malé úlohy v televíznych seriáloch North Shore a One West. V komédii Zabudni na Sarah Marshall si zahral hotelového zriadenca, ktorý sa spriatelil s hlavným hrdinom v podaní Jasona Segela.

Taylor bol v seriáli Havaj 5-0 obľúbená postava:

V dvadsiatom vydaní The Amazing Race sa objavil v epizóde One West Waikiki ako zápasník sumo v Súboji titánov. V televíznej show nakrúcanej na Havaji potom rozdával súťažiacim indície. V príspevku od výkonného producenta týchto projektov, Petra Lenkova, stálo: "Som zničený, mám zlomené srdce. O pár dní zverejním svoje pocity podrobnejšie. Teraz je to príliš ťažké." Spomenul aj na konkurz, kde Taylora stretol prvýkrát: "Prišiel si s uterákom na hlave, ktorým si si utieral pot, a mňa to uchvátilo. Očaril si ma... Boli sme ako rodina. A budeš mi chýbať každý deň, brat." Iba minulý týždeň vraj hovorili spolu o ich šťastí, akú mágiu mohli zdieľať v rámci ich spolupráce. Wily po sebe zanechal manželku Halonu a dve deti.

View this post on Instagram

A post shared by Peter M. Lenkov (@plenkov)

Najčítanejšie