Polojasno
29°
Bratislava
Ladislav
27.6.2024
Po dlhej chorobe zomrela herecká mega hviezda! Zažiaril v mnohých slávnych filmoch
Zdielať na

Po dlhej chorobe zomrela herecká mega hviezda! Zažiaril v mnohých slávnych filmoch

Zdroj: SITA

Smutná správa prišla vo štvrtok večer spoza oceánu. Vo veku 88 rokov skonal po dlhej chodobe jeden z najúspešnejších kanadských hercov, Donald Sutherland.

​Bližšie informácie o chorobe, ktorej podľahol tento uznávaný herec zatiaľ nie sú známe. Donald Sutherland zažiaril v mnohých slávnych filmov, z tých novších si slovenskí diváci iste pamätajú sériu Hry o život či Šéfovia na zabitie, ale aj Obchodník so smrťou, Pýcha a predsudok, Návrat do Cold Mountain, ako aj kultovku M.A.S.H, kde si vo filmovej verzii zahral hlavnú postavu, doktora Hawkeya Piercea.

​Naposledy si zahral jednu z hlavných úloh ešte v minuloročnom skutočnom príbehu Mirandina obeť, rok predtým vo filme Moonfall a na budúci rok pôjde von film Panika.

Pripomeňte si herca v zostrihu jeho veľkých úloh:

Donald Sutherland bol dvakrát ženatý a má štyroch potomkov, pričom jeden zo synov, Kiefer Sutherland (57), sa mu úspechom na striebornom plátne minimálne vyrovnal. Práve on informoval o otcovom skone: "S ťažkým srdcom vám oznamujem, že môj otec Donald Sutherland zomrel. Osobne si myslím, že jeden z najvýznamnejších hercov v dejinách filmu. Nikdy sa nezľakol žiadnej úlohy, dobrej, zlej ani škaredej. Miloval to, čo robil, a robil to, čo miloval, a človek si nikdy nemôže želať viac. Dobre prežitý život." Donald dostal za svoje umenie dva Zlaté glóbusy a rôzne ďalšie ocenenia, no na Oscara nedosiahol.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Kiefer Sutherland (@kiefersutherland)

Najčítanejšie