Polojasno
26°
Bratislava
Adriána
26.6.2024
Srdcervúce slová Bartošovej syna: Dieťa by malo mať iné spomienky! Radšej odcestoval...
Zdielať na

Srdcervúce slová Bartošovej syna: Dieťa by malo mať iné spomienky! Radšej odcestoval...

Archívna reportáž

Rozhovorom o svojej tragicky zosnulej mame Ivete Bartošovej (†48) sa jej jediný syn Artur Štaidl (27) vyhýba. Mal ju veľmi rád, ale to, čo v súvislosti s ňou prežíval v citlivom období detstva, zanechalo doteraz v jeho duši bolestné spomienky. Na skonci apríla sa na desiate výročie jej skonu venovala jej pamiatke veľká pozornosť, on ale radšej odcestoval.

​Pre Artura Štaidla nebolo v čase jeho puberty ľahké žiť v epicentre pozornosti, vzhľadom na škandály okolo jeho slávnej mamy Ivety Bartošovej a jej démonov. Mnohé veci veľmi nechápal, bolel ho výsmech spolužiakov, ktorému bol neraz vystavovaný kvôli mame. Aktuálne sa prekvapivo otvorene rozrozprával o tom, čo všetko prežíval. "Ja to mám nastavené vo svojej hlave pomerne už dosť dlho tým spôsobom, že si tieto veci riešim osamote vo svojom súkromí. Nesnažím sa to dávať nejako veľmi najavo," priznal v relácii Tobogan Alešovi Cibulkovi, prečo o mnohých veciach mlčí.

Aj keď sa Artur zúčastnil na premiére záverečnej časti trilógie Iveta, ako aj dokumentu na maminu počesť s názvom Málo mě znáš, priamo na výročie jej tragického skonu 29. apríla ho nikde nebolo. "Aj tento rok som na výročie jej smrti odišiel mimo republiku, aby som sa tomu všetkému vyhol a mal pokoj. Som samozrejme hrozne rád za mamičku, za fanúšikov, ktorých má, ale je to taká ďalšia vec, na ktorú si človek musí po nejakej dobe zvyknúť. Predsa len ma spoznávajú ľudia na ulici, bavia sa so mnou a je pravda, že zo začiatku to nie vždy bolo príjemné," zveril sa moderátorovi so svojím pohľadom na vec.

​Piesne jeho mamy sú z mála českých interpretov, ktoré počúva, najčastejšie v aute na cestách. Mnohé z jej života spoznal a pochopil až vďaka trilógie Iveta. "Človek, ktorý má12 či 13 rokov, by mal mať iné spomienky. Tie moje sú také, aké jsou. Mám ich i niekoľko pomerne nepríjemných. Naozaj to nebolo jednoduché," hovorí o smutnej stránke svojho života. Počas nakrúcania dokumentu o jeho mame Ivete sa skamarátil s režisérom Michalom Samirom, konzultovali spolu aj scenár a nechal si ho odsúhlasiť. Z detstva však veľa kamarátov nemá. "Mám vlastne už len, myslím, jediného kamaráta, s ktorým sa aktívne bavím, ktorý mal možnosť moju mamu ešte poznať. A hovoril, že bol hrozne nervózny, keď mal ísť k nám, doteraz mi stále pripomína, že to bola najlepšia ženská, akú poznal, aj ako bol nervózny, bolo to vlastne strašne zbytočné," zveril sa teraz už vyzretý mladý muž s bolestnými spomienkami. Na druhej strane je jasné, že sa nad to aspoň trocho dokázal povzniesť.

Najčítanejšie