Oblačno
30°
Bratislava
Adriána
26.6.2024
Trpké priznanie priateľa Bílej! Radek je rád, že je...
Zdielať na

Trpké priznanie priateľa Bílej! Radek je rád, že je...

Archívna reportáž

Bez Radka sa v Luciinom živote neudeje nič, vždy jej stojí po boku, niekedy aj s kyticou

Už dva roky sa partner speváčky Lucie Bílej (58), Radek Filipi (40), trápi s bolesťami chrbtice. Podstúpil preto až dvakrát operáciu a pre neutíchajpce problémy musel ukončiť aj jeho súťaženie v bench presse, v ktorom získal pred časom najvyššie svetové ocenenia. Napriek tomu nestráca zmysel pre humor a užíva si to aj v športe, hoci už nie ako aktívny účastník súťaží. Patrí k pravidelnými návštevníkom turnajov organizácie Oktagon MMA a nechýbal ani na zápase Vémolu s Véghom.

​Vo voľných chvíľach sa dlhoročný partner hviezdnej speváčky Lucie Bílej rád zúčastňuje aj na turnajoch zápasníkov organizácie Oktagonu MMA. Nedávno si nedal ujsť príležitosť uvidieť zápas Karlosa Vémolu a jeho premožiteľa z roku 2019, Attilu Végha, nazvaný aj  veľkolepo Odveta storočia. Lucie tomuto druhu tvrdého športu neholduje, ale parťáka našiel v jej synovi Filipovi Kratochvílovi. Ten ho podporoval aj počas jeho súťaženia v bench presse, dokonca s ním šiel aj na majstrovstvá sveta v Brazílii z roku 2019, kde získal Filipi zlato.

Radkove mohutné telo zrejme vzbudzuje u milovníkov silových športov otázku, či by si aj on netrúfol na zápas, ak by ho niekto vyzval. "Určite, mám pred sebou zápas v pexese a šachovej partii," so smiechom dal pre Super.cz najavo, čo si o tom myslí. "Keby prišla ponuka, tak by som sa pekne poďakoval. Mám sa rád, telo už tiež dostalo nejaký náklad, ale nie je to pre mňa. Šport mi nie je cudzí, ale dve operácie chrbtice si vyžiadali svoje a teraz som rád, že som," zhodnotil svoj neveľmi ideálny fyzický stav.

Radek dosahoval veľké úspechy, cena za to je ale privysoká:

​Svoju energiu si šetrí na to, aby bol ako road manager plne k dispozícii jeho milovanej Lucke Bílej. Majú pred sebou nabitý letný program na rôznych festivaloch po republike, ale chcú si nájsť čas aj na spoločný oddych. "Pracovne sú tam festivaly, a ak bude nejaká dovolenka, tak na chalupe v Českom raji, kde to máme s Luciou hrozne radi," zveril sa s ich letnými plánmi sympatický obor. Bíla má v ňom už roky veľkú oporu v každom smere. On zas, ako sa pred časom zmienil, vie, čo doma má a nelákajú ho žiadne ponuky od iných žien. Dôležité je, aby bol najmä fyzicky v poriadku, za svoju záľubu v silovom športe zaplatil už dosť vysokú cenu a je tu istá obava, či sa nenaplní to známe "športom k trvalej invalidite".

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Lucie Bílá (@luciebila)

Najčítanejšie