Polojasno
30°
Bratislava
Adriána
26.6.2024
Bizarný únos českého herca! Manželka sa obrátila na políciu, no páchateľka je známa!
Zdielať na

Bizarný únos českého herca! Manželka sa obrátila na políciu, no páchateľka je známa!

Zdroj: youtube/screenshot filmexport

V súkromí hereckého barda Rudolfa Jelínka (89) nie je zjavne všetko v poriadku. Roky mu na zdraví nepridali, prekonal až dve mozgové mŕtvice, krvácanie do mozgu a lieči sa na cukrovku. Donedávna žil v opatere svojej o 29 rokov mladšej ženy, džokejky Martiny Růžičkovej (60). Už pred pár týždňami si ho ale k sebe zobrala jeho dcéra z prvého manželstva Bára a nechce ho jeho manželke vrátiť. Tá sa preto obrátila na políciu a ohlásila to ako únos.

​Je veľmi smutné, že sa herec Rudolf Jelínek ocitol na staré kolená v situácii, keď sa sám nemôže rozhodnúť, kde chce dožiť svoj život. Po mnohých zdravotných problémoch, vrátane prekonania dvoch mŕtvic, pociťuje obmedzenie, čo ale berie s pokorou, vie, že sám by sa už o seba nepostaral. Vo februári oslávil pekných 89 rokov života. Rád lúšti krížovky, číta a je vášnivý fajčiar. Jeho o 29 rokov mladšia manželka Martina Růžičková ale hovorí, že s mŕtvicou akoby stratil emócie. Keď si ho brala, vedela vzhľadom na jeho vek, že sa raz bude musieť o neho na staré kolená postarať.

S tým, aby ich otca opatrovala jeho druhá manželka, ale zjavne nesúhlasia jeho dve deti z prvého manželstva. Dcéra Bára má údajne usilovať o jeho opatrovníctvo a chce ho zbaviť svojprávnosti. Jelínkova manželka je zhrozená a považuje konanie jeho dcéry za prešpekulované. "Uvedomila som si, ako do seba všetko zapadá. Najskôr ho odviezla, že bude u nich v Přezleticích týždeň, potom pridala ešte dva a nakoniec z toho bol mesiac. A nevydala mi ho. Bolo mi divné, že nechcela lieky, ktoré Rudo berie. Oni si ich pre neho už vopred zariadili sami," zverila sa pre Ahaonline. Zúfalú situáciu preto nahlásila na polícii ako únos. "Chcem, aby sa Rudolf vrátil tam, kde to pozná a kde je doma. Neznáme prostredie mu neprospieva," uviedla.

Jelínek zažiaril v seriáli 30 prípadov majora Zemana, takto vyzeralo stretnutie hlavných protagonistov po rokoch:

Hercova dcéra Bára sa na to vyjadrila pre eXtra.cz, že je to celkom inak. "Reagujeme stručne na klamlivé tvrdenia pani Růžičkovej ohľadom údajného únosu jej manžela. Ja i môj brat a s nami celé rodiny už nemohli tolerovať zanedbávanie starostlivosti o nášho otca. Keď už bola situácia neúnosná, podali sme príslušné návrhy na súd a čakáme na otvorenie súdneho riadenia. Do tej doby nenecháme nášho otecka v závere jeho života napospas osudu. Ohľad voči nemu nám zatiaľ bráni zverejniť ďalšie informácie," bránila Bára svoju a bratovu česť. Je smutné, že hercovi najbližší sa nedokážu pokojne dohodnúť o vzájomnej spolupráci pri jeho opatere a je z toho prípad zaváňajúci škandálom. 

Najčítanejšie