Jasno
21°
Bratislava
Sidónia
23.6.2024
Konečne sa ozvala! Princezná Kate zverejnila vyjadrenie aj fotografiu a vyšla medzi ľudí!
Zdielať na

Konečne sa ozvala! Princezná Kate zverejnila vyjadrenie aj fotografiu a vyšla medzi ľudí!

Archívna reportáž

Pre všetkých, ktorí so znepokojením sledujú dianie v britskej kráľovskej rodine, kde až dvaja jej najvyšší členovia, kráľ Karol III. (75) a princezná Catherine (42), podstupujú liečbu rakoviny, prišla dobrá správa. Na tradičnej oslave narodenín kráľa s názvom Trooping the Colour sa nečakane zúčastnila. Už pred pár dňami to potvrdila aj samotná Kate. Po jej neúčasti pred týždňom na slávnostnom vojenskom podujatí Colonel's Review, je to skutočne veľké a pozitívne prekvapenie.

​Na oficiálnej stránke Walesovcov zverejnila v piatok princezná Catherine osobný list, kde informovala o svojom zdravotnom stave, ako aj o svojej účasti na Trooping the Colour, tradičnej oslave narodením panovníka. Bolo to jej prvé oficiálne verejné vystúpenie odkedy začiatkom tohto roka podstúpila operáciu v brušnej dutine a následne priznala, že jej odhalili rakovinu a musí podstúpiť jej náročnú liečbu. O to viac sa zrak verejnosti neustále upriamuje viac na ňu, ako na kráľa. Po promenáde s deťmi v koči sa celá rodinka objavila spolu na balkóne Buckinghamského paláca.

"Teším sa, že sa tento víkend so svojou rodinou zúčastním King's Birthday Parade a dúfam, že sa počas leta zúčastním niekoľkých verejných stretnutí, no zároveň viem, že ešte z toho nie som vonku," napísala Kate. Na fotografii, ktorú k správe pridala, stojí pri strome obklopená bujnou zeleňou prírody. V jej liste ďalej uvádza, že "dosahuje dobré pokroky, ale liečba pokračuje a bude trvať ešte niekoľko mesiacov". Pridala však aj upozornenie: "Ako každý, kto prechádza chemoterapiou, vie, že sú dobré a zlé dni. V tých zlých sa cítite slabí, unavení a musíte dať telu pokoj. Dobré dni, keď sa cítite silnejší, chcete čo najlepšie využiť to, aby ste sa cítili dobre."

Pozrite si kompletný záznam:

Keď to jej zdravotný stav umožňuje, považuje za "radosť zapojiť sa do školského života, tráviť osobný čas vecami, ktoré mi dodávajú energiu a pozitivitu, ako aj začať trochu pracovať z domu". Bola vraj uchvátená všetkými láskavými správami na jej podporu a povzbudenie, K tomu ešte dodala: "Učím sa byť trpezlivá, beriem každý deň tak, ako príde, počúvam svoje telo a dovoľujem si dopriať si potrebný čas na uzdravenie. Ďakujem veľmi pekne za vaše pochopenie." Zdôraznila, že jej účasť na Trooping the Colour ale nepredstavuje formálny návrat do verejného života, išlo o výnimočnú udalosť a bude nasledovať pauza.

Pre ženu

Najčítanejšie