Jasno
28°
Bratislava
Paulína
22.6.2024
Z výslnia na úplné dno! Hviezdny herec sa rozplakal, vzali mu už aj dom, má len dlhy!
Zdielať na

Z výslnia na úplné dno! Hviezdny herec sa rozplakal, vzali mu už aj dom, má len dlhy!

Archívna reportáž

Minulý rok bol americký oscarový herec Kevin Spacey (64) po súdnom procese v Londýne v prípade obvinení zo sexuálnych útokov a závažných sexuálnych trestných činov, uznaný nevinným. Obvinenia sa týkali obdobia medzi rokmi 2004 a 2013, keď Spacey pôsobil ako umelecký riaditeľ v divadle Old Vic v Londýne. Už v roku 2022 americký súd zamietol žalobu proti nemu za sexuálne napadnutie. Právnici ho však v tomto boji stáli doslova celý majetok.

​V rozhovore s Piersom Morganom sa Kevin Spacey pred pár dňami vyjadril, že "posunul svoje hranice" v súvislosti s obvineniami z nevhodného sexuálneho správania, čo mu v roku 2017 zastavilo jeho kariéru. V súčasnosti ešte prebieha jeden občiansky súdny proces kvôli obvineniu, že v roku 2008 sexuálne napadol muža. Vlani ho v Londýne uznali nevinným vo všetkých obvineniach zo sexuálneho napadnutia štyroch mužov v rokoch 2001 až 2013 a v roku 2022 americký súd zamietol žalobu proti nemu za sexuálne napadnutie.

Piersovi Morganovi v jeho relácii Uncensored odpovedal oscarový herec aj na priamu otázku, ako vníma svoje správanie v minulosti. "Dotýkal som sa niekoho sexuálne spôsobom, o ktorom som v tom čase nevedel, že to nechce," priznal herec s istou dávkou alibizmu. "Chcete byť jemný. Chcete vidieť, či budú reagovať pozitívne. Mali dať vedieť, že to nechcú robiť, aby ste pochopili, že je to nekonsenzuálne a prestali ste," vysvetľoval tento homosexuálne orientovaný herec, zrejme si celkom neuvedomujúc, akú silu mala vtedy jeho sláva. Uznal Morganovu námietku, že vzhľadom na jeho vplyv sa mladí herci mohli obávať, že ich odmietnutie ich bude stáť kariéru. Je vraj pripravený "niesť zodpovednosť" za niektoré zo svojich minulých činov, ktoré boli "zlé, zlé, zlé".

Spacey mal zaplatiť milióny aj filmovému štúdiu po tom, čo ho vyhodili zo seriálu Dom z kariet:

​Rozplakalo ho, keď sa Morgan spýtal na to, kde býva. "Tento týždeň mi zabavili dom v Baltimore, predávajú ho v aukcii," povedal zdrvene slo slzami v očiach a dodal, že má miliónové dlhy a nemôže preto platiť účty. Zruinovali ho výdaje za právnikov, za pomoci ktorých sa snažil očistiť svoje meno súdoch. Po odvysielaní dokumentu skupina hollywoodskych hviezd vrátane Sharon Stone, Stephena Fryho a Liama ​​Neesona spísalo výzvu na podporu jeho návratu k herectvu. Sharon Stone uviedla pre Telegraph: "Nemôžem sa dočkať, kedy uvidím Kevina späť v práci. Je to génius." Spacey tvrdí, že jeho cieľom je dokázať, že je "muž s dobrým charakterom" a nie to, že je "najlepší herec". Zarábať však musí a zdá sa, že mnohí kolegovia sú mu ochotní odpustiť. Otázne je, ktorý režisér príde s ponukou ako prvý.

Celý rozsiahly rozhovor si môžete pozrieť tu:

Pre ženu

Najčítanejšie