Jasno
23°
Bratislava
Alojz
21.6.2024
Náhle zdravotné problémy obrali Česko o známeho herca, mal len 56 rokov!
Zdielať na

Náhle zdravotné problémy obrali Česko o známeho herca, mal len 56 rokov!

Zdroj: pexels.com

Smutná správa prišla z Česka. Nečakaný skon iba 56-ročného českého herca Martina Hrušku spôsobili podľa všetkého jeho náhle zdravotné problémy. Na sociálnej sieti túto informáciu zverejnil jeho kamarát, herec, režisér a scenárista Michal Lang (60). Zdá sa byť pravdepodpbné, že Hruška podľahol infarktu, ale zatiaľ to nebolo potvrdené.

​Za českým hercom Martinom Hruškom, ktorý skonal po náhlom zdravotnom probléme, zostávajú spomienky v podobe jeho úloh v mnohých filmoch, seriáloch aj divadelných hrách. Ti, ktorí videli filmy ako napríklad Pojedeme k moři, Teambuilding, či Poupata alebo seriály Devadesátky, Krejzovi či Modrý kód a najnovšie aj úspešný seriál Sedm schodů k moci. Hoci žiaril "len" vo vedľajších úlohách, v rámci jeho hereckého prejavu im dodal nezabudnuteľnú osobitosť.

Ako uvádzajú v Jihočeském divadle v Českých Budějovicích, kde pôsobil roky ako stály hosť až do jeho skonu, prijal ich ponuku na angažmán už v roku 1993. Po štúdiách na Pražskom konzervatóriu nastúpil na svoje prvé angažmán v Divadle Vítězslava Nezvala v Karlových Varech, neskôr sa rozhodol študovať divadelnú vedu na FF na Karlovej Univerzite v Prahe.

Pripomeňte si herca v jednom z divadelných predstavení:

Predstavil sa aj ako režisér piatich divadelných hier. O jeho nečakanom odchode z tohto sveta informoval jeho blízky kamarát, herec, režisér a scenárista Michal Lang na sociálnej sieti. Svoj veľký smútok vyjadril bez zbytočne veľkých prehlásení: "Martin Hruška. Nie sú slová, len slzy." Počas svojej hereckej kariéry stvárnil viac ako 150 divadelných rolí – jeho doménou boli najmä hlboko ľudsky cítiace postavy, v ktorých mohol naplno uplatniť svoj zmysel pre komiku a absurditu ľudského života. Jeho kolegovia oceňovali jeho intelekt, aj hlboké ľudské a herecké skúsenosti.

Pre ženu

Najčítanejšie